Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Πνέει τα λοίσθια ο Σαμαράς - Προδιαγεγραμμένο το πολιτικό του τέλος


Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι ο Σαμαράς «μετράει ημέρες» στην ηγεσία της ΝΔ. Οι εκλογές αυτές, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμων όσο και στις ευρωεκλογές, αποτέλεσαν πεδίο πολιτικής συντριβής, για τη ΝΔ και οι ευθύνες, φυσικά, αφορούν τον Σαμαρά, αφού ως γνωστόν «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».


Η ΝΔ έμεινε εκτός δευτέρου γύρου στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο επίσημος υποψήφιός της Γιάννης Ιωαννίδης εξευτελίστηκε με το ποσοστό που πήρε στον δεύτερο γύρο. Στον Δήμο της Αθήνας ο Άρης Σπηλιωτόπουλος έμεινε εκτός δεύτερου γύρου, ενώ οι υποψήφιοι της ΝΔ σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά έχασαν στις επαναληπτικές εκλογές.

Στις ευρωεκλογές η ΝΔ έχασε 7 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με το ποσοστό το οποίο είχε λάβει τον Ιούνιο του 2012, αλλά ο Σαμαράς στο τηλεοπτικό του διάγγελμα παρουσιαζόταν ως… νικητής επειδή η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν «μόνο» 4 μονάδες!

Η εικόνα του Σαμαρά είναι πραγματικά θλιβερή. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην τηλεοπτική του παρουσία, η οποία είναι άξια πολλαπλών ερμηνειών, αλλά πολύ περισσότερο στην πολιτική του εικόνα, που είναι ο ορισμός της αποτυχίας. Αυτός ο τύπος κουβαλά πάνω του στο σπέρμα της καταστροφής και της ανικανότητας.

Έχει καταφέρει να γελοιοποιήσει και να εκμηδενίσει πολιτικά τη ΝΔ στον μέγιστο βαθμό. Επί των ημερών του η ΝΔ έπιασε το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία της (Μάϊος του 2012), ενώ τώρα έχει κατορθώσει (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να καταστήσει τη ΝΔ συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας τον Βενιζέλο (ο οποίος αποτελεί κόκκινο πανί για τους νεοδημοκράτες) ως ισότιμο συνομιλητή, με την περιβόητη ατάκα «εταίρος πλήρους ευθύνης». Ο φημολογούμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά παραδοχή ήττας, ανικανότητας και επελαύνοντος πανικού.

Οι εκλογές αποτελούν μονόδρομο πλέον, με τον Σαμαρά να οδηγεί τη ΝΔ στην απόλυτα οριστική συντριβή και διάλυση, τον ίδιο να συνταξιοδοτείται πολιτικά και το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να αποτελεί εκείνον τον Πολιτικό Φορέα που θα στεγάσει τα όνειρα όλων των Ελλήνων Πατριωτών για μια Χώρα επιτέλους Ελεύθερη από τα δεσμά του μνημονίου και των διεθνών τοκογλύφων, οι οποίοι απομυζούν κάθε ζωτική ικμάδα του Τόπου.

 Γιώργος Μάστορας