Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Δένδιας και Αθανασίου “πληρώνουν” την σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής


Ασκήσεις πανικού και απόγνωσης αποτελούν για την κυβέρνηση οι προθέσεις της για ανασχηματισμό, μετά την ήττα των ευρωεκλογών.
Καταρχάς, κάθε ανασχηματισμός, σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, αποτελεί μια σιωπηρή παραδοχή της ανικανότητας της να διαχειριστεί πρόσωπα και καταστάσεις με το υπάρχον υπουργικό προσωπικό. Ακόμη κι αν παρομοιάζαμε την όλη κατάσταση με ποδοσφαιρικό αγώνα, στον οποίο οι αλλαγές έχουν ως στόχο την τόνωση της ομάδας, στην προκειμένη περίπτωση ακόμη και οι «αναπληρωματικοί» είναι μπολιασμένοι με το σύνδρομο της ηττοπάθειας και της αποτυχίας.

Αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον στον επικείμενο ανασχηματισμό, που θα επιχειρήσει ο Σαμαράς προκειμένου να θολώσει τα νερά, αυτό είναι οι έντονες φήμες που ακούγονται για «φάγωμα» των Δένδια και Αθανασίου. Για την ακρίβεια “Η Καθημερινή”, μια εφημερίδα η οποία πρόσκειται στη ΝΔ και έχει πληροφόρηση «εκ των έσω», γράφει τα εξής: «Δεν αποκλείεται επίσης η μετακίνηση κορυφαίων όπως ο κ. Δένδιας, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή σύγκρουσης με τη Χ.Α., όπως και ο κ. Χαρ. Αθανασίου». Εάν ισχύει το «όπου υπάρχει καπνός εκεί υπάρχει και φωτιά», τότε είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια άκρως ενδιαφέρουσα εξέλιξη.

 Εάν όντως πεταχτούν έξω από τα υπουργεία τους οι Δένδιας και Αθανασίου θα αποτελεί μια ξεκάθαρη παραδοχή της ανικανότητάς τους να στήσουν καλά την σκευωρία κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ακόμη, όμως, και αν παραμείνουν τελικά στην θέση τους, καθαρά για λόγους εντυπώσεων, είναι πλέον ολοφάνερη η αποτυχία τους στο να επιτύχουν να εξαφανίσουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όσα βρώμικα μέσα κι αν χρησιμοποίησαν.

Υπάρχει μια γενική παραδοχή πλέον της αναποτελεσματικότητας αντιμετώπισης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, καθώς η πολεμική εναντίον της δεν βασίστηκε στο πολιτικό περιεχόμενο, αλλά στην παράνομη ποινική αντιμετώπιση, η οποία τελικώς εξελίσσεται σε παταγώδη αποτυχία για τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της σκευωρίας.

 Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η ραγδαία άνοδος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι μια τρανή απόδειξη του πως ο κόσμος επιδοκίμασε το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών και αποδοκίμασε τους ενορχηστρωτές της μεγαλύτερης πολιτικής σκευωρίας στην σύγχρονη ζωή του Τόπου. Γιώργος Μάστορας