Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Εφημερίδα “Ακρόπολις”: Βάφτισαν την πανωλεθρία... μικρή νίκη του αντιπάλου


Ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος με άρθρο του στην ιστορική εφημερίδα "Ακρόπολις" ξεμπροστιάζει τον ηττημένο των ευρωκλογών, Αντώνη Σαμαρά που θέλει μάταια να κρύψει την πανωλεθρία του.


Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και μεταφράζουν την πανωλεθρία σε «μικρή νίκη» του αντιπάλου.

Όποιος περιμένει ότι η Νέα Δημοκρατία θα σηκώσει τα χέρια και παραδώσει την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς ζει σε άλλη χώρα. Πριν από αρκετό καιρό το praktiker είχε φέρει δωδεκάποντες βίδες και γαλλικά ούπα και εν μία νυκτί εξαφανίστηκαν. Από τον Παναγιωτάκη που δουλεύει στην αποθήκη μου είπε ότι ένας εκ της τραμπαλοπαρέας πήγε και τα αγόρασε όλα.

 Πακτώθηκαν στις μαύρες πολυθρόνες και δεν τους κουνάει κανείς. Το ίδιο συμβαίνει και με την ‘’πράσινη‘’ συμμορία της Χαριλάου Τρικούπη. Εξαφανίστηκαν από τον εκλογικό χάρτη και αυτή θεωρούν ότι με την Καϊλή που εξέλεξαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σώθηκαν! Ο τραγέλαφος των γελωτοποιών όμως θα αρχίσει όταν το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει νέα φουρνιά υπουργείων προκειμένου να συνεχίσει να στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά.

Χωρίς υπεκφυγές, ο εκφραστής του συμμορικού πολιτικού μορφώματος Ευάγγελος Βενιζέλος το είπε από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα."Θα επικαιροποιήσουμε την συνεργασία μας’’. Έτσι το λένε οι μορφωμένοι του Χάρβαρντ!

Τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ το λένε διαφορετικά.‘’Αλάνια φέρτε μας καρέκλες γιατί θα σας ρίξουμε μέχρι να ξημερώσει’’. Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη στα κάγκελα. Ο Αλέξης επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον έθεσε προ των ευθυνών του.

‘’Μην διορίζετε νέο διευθυντή στην Τράπεζα της Ελλάδος και μην κάνετε αλχημείες για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας’’. Τώρα βέβαια πόσο τα κατάλαβε αυτά ο Πρόεδρος ο αξιότιμος και αξιοσέβαστος δανειστής, του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι μια άλλη κουβέντα.

Το τελικό συμπέρασμα όμως που εξέφρασε η κάλπη είναι η απόλυτη και πεντακάθαρη νομιμοποίηση της τρίτης πολιτικής δύναμης, του εκλογικού σώματος που είναι η Χρυσή Αυγή. Μπορεί τα συστημικά ΜΜΕ να συνεχίσουν μαζί με το περιβόητο ‘’Δημοκρατικό Τόξο’’ να αποκλείουν από κάθε έκφραση το κόμμα αυτό και μπορεί η πολιτική δίωξη σε βάρος του να ενταθεί περισσότερο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα γελοιοποιηθούν οι ενορχηστρωτές αυτού του τραγέλαφου που έχει οδηγήσει εκλεγμένους βουλευτές στις φυλακές.

 Έχω την πεποίθηση όμως πλέον ότι το κύμα απαίτησης για να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου στη χώρα μας θα έρθει τώρα από την Ευρώπη. Εκτός και αν απαγορεύσουν, παίρνοντας το διαβατήριο, από τους τρεις εκλεγμένους Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής να πάνε στις Βρυξέλες. Οι καταρρέοντες είναι έτοιμοι για όλα.

Από θνήσκοντες όλα πρέπει να τα περιμένουμε, αφού πλέον δεν λειτουργούν με τη λογική αλλά με ένστικτο της επιβίωσης. Παριστάνουν τα λιοντάρια αυτοί; Η μόνη απάντηση είναι να τους δείξουμε ότι είμαστε Έλληνες εμείς. Ας δούμε ποιος θα νικήσει!