Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Μιχελάκης εναντίον δημοσκόπων: Όταν «τσεκούρωναν» την «Ελληνική Αυγή» δεν... ενοχλήθηκε


Επιστολή απέστειλε ο απερχόμενος υπουργός εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης, ώστε να διαμαρτυρηθεί για τα exit polls που έδειχναν μία ισχνή πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ
σε περιφέρεια Αττικής και Δήμο Αθηναίων και εν τέλει διαψεύστηκαν κατ’ ελάχιστο ποσοστό, αφού τελευταία στιγμή διασώθηκαν οι Καμίνης – Σγουρός.

 Μέσα στην επιστολή του γίνεται λόγος για την δεοντολογία των δημοσκοπήσεων και άλλα παρεμφερή, ενώ αφήνεται να υποβόσκει μία επέμβαση των γνωστών επίορκων εισαγγελέων, αφού γίνεται σαφής αναφορά στην κείμενη νομοθεσία.

Η παρούσα «ανησυχία» του κ. Μιχελάκη είναι προφανώς υποκριτική, αφού όλοι θυμούνται τις ευνοϊκές προς δημοσκόπους τροπολογίες, αλλά και τις φήμες για μυστικές συναντήσεις του εν λόγω κυρίου με τα αφεντικά των εν λόγω εταιρειών. Επίσης όλοι θυμούνται ότι ο Μιχελάκης ουδέποτε ασχολήθηκε με τους δημοσκόπους όταν εμφάνιζαν την Χρυσή Αυγή και τους εκπροσώπους της «Ελληνικής Αυγής» σε υποδιπλάσια ή και υποτριπλάσια ποσοστά.

Επίσης, για να περάσουμε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σε μία εβδομάδα, δεν έχει ενοχληθεί με το γεγονός ότι οι δημοσκόποι ψευδώς εμφανίζουν τη ΝΔ ως πρώτη, ενώ η αλήθεια είναι ότι έχει προ πολλού καταρρεύσει.

 Έχει σαφώς ο εύθικτος κ. Μιχελάκης το δικαίωμα να «ενοχλείται» μεροληπτικά και ορμώμενος από κομματικά κίνητρα, όμως αυτό δεν συνάδει ούτε με τα καθήκοντα του ως υπουργός, ούτε με τα ειωθότα, αφού ως υπουργός θεωρητικά τουλάχιστον υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό και όχι το κόμμα του.

Του παραθέτουμε ενδεικτικά τα αποτελέσματα των εκλογών από την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και εικόνα από την δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, μήπως και ευαισθητοποιηθεί ο κ. Μιχελάκης.