Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

“Βήμα”: Η Χρυσή Αυγή θα σαρώσει ό,τι κι αν λένε οι “δημοσκοπήσεις”


Γράφει ο Αντίοχος

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο αρχίζουν να παραδέχονται –όχι άμεσα, εμμέσως πλην σαφώς, με υπονοούμενα- ακόμα και τα πιο καθεστωτικά ΜΜΕ, ότι στις προσεχείς εκλογές θα σαρώσει η Χρυσή Αυγή.


Αυτό βέβαια δεν το κάνουν από την… καλή τους την καρδιά, ούτε επειδή είναι… αντικειμενικοί. Το κάνουν για λόγους αξιοπιστίας (για να βγουν μετά και να πουν ότι, να εμείς το γράψαμε…), αλλά και για να δικαιολογήσουν τις (δικές τους…) εταίρες δημοσκοπήσεων, η ξεφτίλα των οποίων τις νύχτες της 18ης και της 25ης Μαΐου, δε θα έχει προηγούμενο στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας!

 Έτσι, σε χθεσινό ρεπορτάζ της, η καθεστωτική ναυαρχίδα «Το Βήμα», με τίτλο «Το στοίχημα Σαμαρά και η αγωνία της κάλπης» και υπότιτλο «Οι αστάθμητοι παράγοντες και οι ανησυχίες», σημειώνει τα εξής σχετικά με τις… ανησυχίες και τους… αστάθμητους παράγοντες:

 «Ο κ. Σαμαράς και το επιτελείο του επιμένουν να μεταδίδουν μηνύματα αισιοδοξίας, αλλά έμπειροι υπουργοί με πολυετή παρουσία σε εκλογικές μάχες τονίζουν ότι ουδείς μπορεί με βάση τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα της κάλπης. Εκ των πραγμάτων για πολλούς προκύπτει αδυναμία πρόβλεψης του νικητή των ευρωεκλογών, ενώ αστάθμητος παράγοντας είναι πλέον και η Χρυσή Αυγή, η συμμετοχή της οποίας επετράπη για την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Μαΐου. Ειδικά για το κόμμα του έγκλειστου στον Κορυδαλλό Νίκου Μιχαλολιάκου, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι ποσοστό θα καταγράψει, ενώ είναι πολύ πιθανόν στις μετρήσεις να υφίσταται απόκρυψη ψήφου».

Είναι φανερό το υπονοούμενο… Ε, μην περιμένετε κιόλας να το γράψει στα ίσια πως θα σαρώσει η Χρυσή Αυγή!

(ΥΓ): Εν τω μεταξύ, 9 και σήμερα μείνανε…

Εθνικισμός