Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Matrix24.gr: "Είναι τελεσίδικο. Η Χρυσή Αυγή θα συμμετάσχει στις εκλογές και οι δικαστικές εξελίξεις θα μετατεθούν για μετά τον Ιούνιο"


Ο πρώην πρασινοφρουρός , σφοδρώς πολέμιος και συκοφάντης της Χρυσής Αυγής, Φελνίκος, σε κύριο άρθρο του ομολογεί πώς η απόφαση του καθεστώτος, θέλει δε θέλει πια, για το πώς θα αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή, θα παρθεί μετά τις εκλογές...


 Ο κρατικοδίαιτος - όντας δημοσιογράφος της ΕΡΤ επί ΠΑΣΟΚ/ΓΑΠ- αμετανότητος κομμουνιστής, αποκαλύπτει σε κύριο άρθρο του, ότι ο "χρόνος χάθηκε" και ότι όποια εξέλιξη, που σχετίζεται με την πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής αλλά και το θέμα Μπαλτάκου, θα υπάρξει μετά τις εκλογές, παρά τις σφοδρές πιέσεις των Σιωνιστών.

Και αυτό γιατί το σύστημα αντιλαμβάνεται ότι η λαϊκή κοινή γνώμη έχει αγανακτήσει από την προκλητική και άθλια σκευωρία που στήθηκε εναντίον της Χρυσής Αυγής που αν συνεχιζόταν και μάλιστα πριν τις εκλογές θα έδινε μεγαλύτερη δυναμική στο Εθνικιστικό Κίνημα.

Διαβάζουμε λοιπόν:

"Ειλημμένη, όπως όλα δείχνουν, είναι η απόφαση της κυβέρνησης να...... παραπέμψει για μετά τις εκλογές τις δύο εκρηκτικές κοινοβουλευτικές εκκρεμότητες, που εμμέσως ή αμέσως σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή. Η συζήτηση για την άρση ασυλίας των προφυλακισμένων αλλά όχι μόνον μελών της Οργάνωσης για την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, που περιλαμβάνεται σε μία ογκώδη δικογραφία κάποιων χιλιάδων σελίδων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί πιθανά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, αφού δηλαδή η Βουλή επιστρέψει από τη διακοπή για τις εκλογές του Μαΐου. Στο κοινοβούλιο αντιμετωπίζουν με προσοχή μεν αλλά και εμφανή ενόχληση τις δημόσιες οχλήσεις της Δικαιοσύνης για επιτάχυνση των διαδικασιών, σημειώνοντας ότι αυτές οφείλονται σε... παρεξήγηση. Εξηγούν δε ότι οι δικαστικοί λειτουργοί φοβήθηκαν ότι η Βουλή θα κλείσει κατευθείαν για.... καλοκαίρι και, συνεπώς, η άρση της ασυλίας θα πρέπει να περιμένει μέχρι τη νέα σύγκληση της Ολομέλειας τον Οκτώβριο.
Ωστόσο, στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι η Ολομέλεια να παραμείνει ανοικτή. Βέβαια, πίσω από αυτή την τυπική εξήγηση υπάρχει και ένα πολιτικό υπόβαθρο, το οποίο λέει ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να πραγματοποιηθεί πριν τις κάλπες του Μαΐου η συζήτηση για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α καθώς θα έδινε την ευκαιρία στους χρυσαυγίτες να εμφανιστούν ως θύματα πολιτικής δίωξης. Η αλήθεια είναι ότι, επίσης, θα δίνονταν η δυνατότητα στη Χρυσή Αυγή να επαναλάβει τα περί παρέμβασης της κυβέρνησης Σαμαρά στη Δικαιοσύνη και να επαναφέρει στην επικαιρότητα την υπόθεση Μπαλτάκου. Για τον ίδιο, άλλωστε, λόγο η διεξαγωγή της προ ημερησίας συζήτησης των πολιτικών αρχηγών που έχει ζητήσει, για το θέμα, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραπεμφθεί κι αυτή για το (μετεκλογικό) μέλλον."

Υ.Γ. Ούτε μήνας δεν έμεινε....

Paspartoy