Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΤΗΝ ΨΩΝΙΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ Η ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ; ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ… 2021!!!


Εντελώς εκτός τόπου και χρόνου είναι ο (κατοχικός) πρωθυπουργός (φον) Αντωνάκης Σαμαράς! Αντί, λοιπόν, να μαζεύει σιγά-σιγά τα μπογαλάκια του και να προετοιμάζεται ψυχολογικά (εδώ αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά ας κάνει μια προσπάθεια τουλάχιστον…) για τη ζωή μετά την 25η Μαΐου, αυτός ονειρεύεται ότι θα γιορτάσει τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821 ως… πρωθυπουργός της χώρας!!!


Το είχε βέβαια αυτό έμμονη ιδέα από το 2011, όταν το ξεφούρνισε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης: «Αυτή η Νέα Ελλάδα που χτίζουμε, θα είναι αντάξια εκείνης που οραματίστηκαν όσοι ξεκίνησαν τον αγώνα της Ανεξαρτησίας μας πριν 200 χρόνια. Να γιορτάσουμε σε 10 χρόνια, το 2021, στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 την οικονομική µας απελευθέρωση, ελεύθεροι από τους δανειστές, το ∆ΝΤ και τη βοήθεια των εταίρων».

 Έτσι, το «νέο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο», βασικά σημεία του οποίου γνωστοποιήθηκαν την Πέμπτη στο Euroworking group και θα παρουσιαστούν από τον Αντωνάκη την ερχόμενη εβδομάδα (στο… Ζάππειο;), έχει τον τίτλο «Ελλάδα 2021»!!!

Ιδού τι αναφέρει σχετικά με τα υπερφίαλα σχέδιά του, το «Βήμα» του:

«Ο κ. Σαμαράς, μετά το success story, το πρωτογενές πλεόνασμα, την έξοδο στις αγορές, θα αναδείξει ως εθνικό αφήγημα το σχέδιο για την «Ελλάδα 2021», το οποίο θα αποτελέσει και σημείο αναφοράς το επόμενο διάστημα, θέλοντας να προβάλλει την εθνική αναγκαιότητα για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας ώστε, όπως πιστεύει και το λέει, «το 2021 να εορταστεί η αναγέννηση της Ελλάδας».

 (ΥΓ) 1: Και που να σφίξουν οι ζέστες…

 (ΥΓ) 2: Ο «ψυχίατρος του Μαξίμου» τι κάνει για την περίπτωσή του; Μπρίκια κολλάει;

(ΥΓ) 3: Όχι το 2021, αλλά ούτε στις 21:00 ώρα της 25ης Μαΐου δε θα είναι πρωθυπουργός ο φον Αντωνάκης! Τελείωσαν τα ψέματα!

Εθνικισμός.