Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Στο εξωτερικό βγάζει τα λεφτά του ο Καμίνης


Πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη φαίνεται ότι έχει ο Καμίνης στις πολιτικές των κομμάτων που υποστηρίζεται με τόση θέρμη.
Μπορεί ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηνών να αυτοδιαφημίζεται ως δήθεν «ανεξάρτητος», όμως είναι πασίγνωστο ότι προέρχεται από την μήτρα του συστήματος και δη από το βαθύ ΠΑΣΟΚ του «εκσυγχρονισμού», ενώ πλέον απολαμβάνει και την στήριξη της ΝΔ, έστω και ανεπίσημα.

 Την ώρα, λοιπόν, που οι Έλληνες αυτοκτονούν και δοκιμάζονται από τις μνημονιακές πολιτικές των πατρώνων του Καμίνη, αυτός φαίνεται να μεταφέρει μαζικώς κεφάλαια στο εξωτερικό, για να μην τα χάσει σε περίπτωση που ο αγαπημένος του Αντωνάκης συμφωνήσει μια μέρα να γίνει απροειδοποίητο «κούρεμα» καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο.

 Όπως φαίνεται από το πόθεν έσχες του δημάρχου του αίσχους, αυτού που ως μόνη πολιτική του επέλεξε τον αντιχρυσαυγιτισμό, την παράνομη και αντισυνταγματική απαγόρευση συγκεντρώσεων, οδηγώντας παράλληλα τους Αθηναίους στην οικονομική καταστροφή, το σύνολο των κεφαλαίων του βρίσκονται στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα το 2011 από σύνολο καταθέσεων 93.000 ευρώ, τα 71.000 βρισκόντουσαν στην CASA DI RISPARMIO του Σαν Μαρίνο, που είναι ένας από τους φορολογικούς παραδείσους της Ευρώπης. Το 2012 στην χειρότερη στιγμή της κρίσης ο Καμίνης είχε καθαρό κέρδος 30.000 ευρώ, ανεβάζοντας τις καταθέσεις τους στις 123.816 ευρώ και μεταφέροντας το σύνολο τους στο εξωτερικό, με τις καταθέσεις του να κατανέμονται στα 3.000 ευρώ στην CASA DI RISPARMIO και 105.000 ευρώ στην γαλλική CREDIT COMMERCIAL. Περιέργως η εν λόγω τράπεζα έχει παύσει την λειτουργία της από το 2005, οπότε και συγχωνεύτηκε οριστικά από την HSBC της Λίστας Λαγκάρντ. Το 2013 δεν υπήρξαν ιδιαίτερες μεταβολές των καταθέσεων του.