Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ομολογία ήττας και αντιγραφή των θέσεων μας οι προτάσεις της ψοφοδεξιάς για Συνταγματική Αναθεώρηση


Τις προεκλογικές «δεσμεύσεις» της περί της αναθεώρησης του Συντάγματος έκανε η Νέα Δημοκρατία. Η λέξη «δεσμεύσεις», βεβαίως, τίθεται σε «εισαγωγικά» αφού η Νέα Δημοκρατία αποτελεί κόμμα των ψευτών και ουδέποτε έχει τηρήσει προεκλογικές εξαγγελίες.
Σε αυτές τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας υποκρύπτεται η ομολογία της πλήρους ήττας του κόμματος της εθνοπροδοσίας, η οποία αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα.

Οι προτάσεις που προεκλογικά υπόσχεται στους Έλληνες πολίτες η ΝΔ και φυσικά μετεκλογικά θα ξεχάσει, εκτός από αυτές που συμφέρουν τους πολιτικάντηδες, δείχνουν μία πλήρη ταύτιση με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής. Σας παραθέτουμε σημεία των προτάσεων της ΝΔ, όπως αυτές δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Το Βήμα»:

θέσπιση ασυμβίβαστου του αξιώματος του υπουργού με την ιδιότητα του βουλευτή

αλλαγή εκλογής και ενίσχυσης του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας

επανεξέταση του αριθμού των βουλευτών και των βουλευτών Επικρατείας

κατάργηση της αποσβεστικής προθεσμίας (χρόνος παραγραφής) ως προς την ποινική ευθύνη των υπουργών

αλλαγή της διάταξης για την ασυλία των βουλευτών

κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του βουλευτή

αναθεώρηση των περί δημοψηφισμάτων διατάξεων, για την πρόβλεψη διενέργειας δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία

Σας παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα από τις πάγιες πολιτικές θέσεις του Κινήματός των Ελλήνων Εθνικιστών, για να αντιληφθείτε το μέγεθος της αντιγραφής.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται κατευθείαν από τον λαό. Ο Πρωθυπουργός δύναται να είναι και βουλευτής, όμως οι Υπουργοί και οι υφυπουργοί δεν θα επιτρέπεται να είναι βουλευτές (διάκριση εξουσιών) και ορίζονται βάσει γνώσεων και εμπειρίας. Οι βουλευτές να μειωθούν σε 200 και να συνταξιοδοτούνται από τα επαγγελματικά τους ταμεία. Καταργούνται όλες οι ασυλίες και τα προνόμια βουλευτών και υπουργών. Γενναία μείωση στο σύνολο των αποδοχών τους. Τα κόμματα δεν θα χρηματοδοτούνται από το δημόσιο και θα ελέγχονται τα οικονομικά τους.

ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ: Διεξαγωγή δημοψηφίσματος για όλα τα μείζονα εθνικά ζητήματα. Τονίζεται ότι στην Ελλάδα ουδέποτε εφαρμόστηκε πολιτικό δημοψήφισμα αλλά όλα ήταν πολιτειακά. Ο λαός ήταν πάντοτε στην άκρη και εκτός των μεγάλων πολιτικών αποφάσεων, ενώ και το κατεστημένο πάντα έτρεμε την ιδέα ενός δημοψηφίσματος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ: Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Απαλλαγή της δημόσιας ζωής από διεφθαρμένους και απατεώνες. Σύσταση ειδικών ελεγκτικών ομάδων που θα αναζητήσουν τους υπευθύνους για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος σε όλα τα υπουργεία και τους κρατικούς οργανισμούς. Παραπομπή τους σε ειδικό δικαστήριο, φυλάκιση των ενόχων και δήμευση της περιουσίας τους.

Πέρα από τα παραπάνω που η ΝΔ αντιγράφει από την Χρυσή Αυγή, αλλά δεν πρόκειται να τα υλοποιήσει, παρεισφρέουν και άλλες προτάσεις, όπως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και άλλες διατάξεις που θα επισπεύσουν το ξεπούλημα της Ελλάδας.

Όλες αυτές οι προεκλογικές φανφάρες της ΝΔ είναι αποκλειστικά προεκλογικές, αφού σύμφωνα με το άρθρο 110 του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει αναθεώρηση από την παρούσα βουλή, παρά μόνο να οριστεί ότι απαιτείται η αναθεώρηση.

 Έτσι το ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος τοποθετείται για την επόμενη ή παραεπόμενη βουλή, δηλαδή όταν ο Σαμαράς δεν θα υπάρχει πλέον πολιτικά. Συνεπώς μπορεί να υπόσχεται ό,τι θέλει, αφού δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.

Μέσα όμως από τις προτεινόμενες διατάξεις ο Σαμαράς θέτει και την ομολογία ήττας ως προς την «αντιμετώπιση» της Χρυσής Αυγής, αφού προτείνει την ίδρυση «συνταγματικού δικαστηρίου», ώστε να τοποθετήσει επίορκους οι οποίοι θα δικαιούνται να θέσουν εκτός νόμου όποιο κόμμα δεν αρέσει στην πλουτοκρατία.

Αυτή η θα είναι και η επίσημη ταφόπλακα της εν Ελλάδι Δημοκρατίας, αφού ο εκάστοτε κυβερνών θα μπορεί να θέτει εκτός νόμου τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Το πρόβλημα για τον Σαμαρά είναι ότι ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ να ολοκληρώσει την εκτροπή, αφού συντόμως η Χρυσή Αυγή θα σαρώσει το παλαιοκομματικό σύστημα της κλεπτοκρατίας.

19 και σήμερα...