Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ο “ληστής με τα μαύρα”, Γιάννης Δημητράκης πίσω από την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής


Ο πασίγνωστος αναρχικός Γιάννης Δημητράκης μαζί με τρία ακόμα άτομα που επέβαιναν σε μηχανές, επιτέθηκαν με πέτρες και αντικείμενα στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Μεσογείων.


Οι συγκεκριμένοι αναρχικοί - τρομοκράτες είχαν παρεισφρήσει σε μοτοπορεία οπαδών και ουδεμία σχέση είχαν με τους φιλάθλους που πηγαίναν στο γήπεδο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε τέσσερις συλλήψεις, όχι φυσικά για την επίθεση στα γραφεία ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος, αλλά γιατί οι δράστες εν συνεχεία πυρπόλησαν ένα περιπολικό στην οδό Κηφισίας. Μάλιστα πάνω τους βρέθηκαν και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Σημειώνουμε πως ο Γιάννης Δημητράκης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 25 ετών και 6 μηνών για την ένοπλη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος τον Ιανουάριο του 2006. Η μοιραία για τη σύλληψή του ληστεία, στις 16 Ιανουαρίου 2006, εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς εν μέσω της οδού Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Δημητράκης τραυματίστηκε. Καταδικάστηκε για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η συμμορία των αναρχικών διέπραξε - από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 - επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα, με συνολική λεία που προσέγγιζε τις 700.000 ευρώ. Όλοι οι ληστές φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες, ενώ πάντα υπήρχε ένας «χρονομέτρης».

Παρόλα αυτά ο συγκεκριμένος παρακρατικός κυκλοφορεί ελεύθερος έχοντας ασυλία από την χούντα Σαμαρά για να πραγματοποιεί επιθέσεις κατά του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.

 Οι θρασύδειλες επιθέσεις του παρακράτους και οι μεθοδεύεις του ανθελληνικού κράτους του Σαμαρά δεν λυγίζουν τους Εθνικιστές. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω - η Ελλάδα θα νικήσει!