Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Bankingnews: Καταρρέει το “συνταγματικό τόξο” - Πληρώνουν όλοι την παράνομη πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής!


Η έγκυρη οικονομική και πολιτική ιστοσελίδα "Bankingnews" δημοσιεύει πολιτική ανάλυση για την κατάρρευση των αποκομμάτων του αντισυνταγματικού τόξου ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.


Αιτία είναι η λαϊκή κατακραυγή για την συνεχιζόμενη παράνομη πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής που έχει φέρει το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα στην πρώτη θέση στην συνείδηση των Ελλήνων.

"Καραμανλής και Μπακογιάννη θα αποδομήσουν τον Σαμαρά και ο Γ. Παπανδρέου σχεδιάζει να τελειώσει τον Βενιζέλο – Κρίση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σαμαράς θα πληρώσει το λάθος της Χρυσής Αυγής και της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα έχουν είτε υποτιμηθεί, είτε σκοπίμως σε αυτή την φάση υποβαθμιστεί. Ωστόσο φαίνεται ότι μετά τις ευρωεκλογές... σε τρία μέτωπα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Μέτωπο πρώτο

Ο Σαμαράς ο αρχηγός της ΝΔ δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης πλέον παραδοσιακών Δεξιών και παλαιών στελεχών της ΝΔ. Μπορεί ο Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος να σιωπά και η Μπακογιάννη να μιλάει γενικώς και αορίστως για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά φαίνεται ότι δεν τους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο ο Σαμαράς έχει χειριστεί με χείριστο ή στο καλύτερο σενάριο άκομψο τρόπο πολλά ανοικτά ζητήματα.

Ο Καραμανλής έχει ενοχληθεί σφόδρα που η ΝΔ του Σαμαρά επιτρέπει στο ΠΑΣΟΚ το πολιτικό πτώμα να τον κατηγορεί…μόνο και μόνο για να μην αμφισβητηθεί η κυβέρνηση. Η πράξη του ΠΑΣΟΚ να εμφανίσει ως υπεύθυνο τον Καραμανλή είναι πράξη πολιτικής αλητείας και ο Σαμαράς έπρεπε να είχε παρέμβει αποστομώνοντας το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς μέχρι τώρα καμία αναφορά. Καραμανλής και Μπακογιάννη θα αποδομήσουν τον Σαμαρά μετά τις ευρωεκλογές. 

Μέτωπο δεύτερο

Με την φράση «ο Γιώργος Παπανδρέου ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα αφήσει το κόμμα να καταρρεύσει στα χέρια του Βενιζέλου και θα λάβει πρωτοβουλίες μετά τις ευρωεκλογές» πολιτική πηγή φίλα προσκείμενη στον Παπανδρέου…αποκαλύπτει τα σχέδια της επόμενης ημέρας Μιλώντας στο bankingnews.gr προβεβλημένο πολιτικό στέλεχος στην περίοδο ακμής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει τα εξής «το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει ξεκάθαρα τις πολιτικές εξελίξεις. Αν το ΠΑΣΟΚ συντριβεί στις ευρωεκλογές αλλά διασωθεί στις δημοτικές που φαίνεται να είναι και το επικρατέστερο σενάριο θα υπάρξει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Βενιζέλου. Δεν αποκλείεται ο Γ. Παπανδρέου να αποφασίσει να τελειώσει τον Βενιζέλο. Η κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Βενιζέλου – Παπανδρέου δεν προοιωνίζεται θετική θα ξεσπάσει κρίση».

Είναι γεγονός ότι η κρίση στις σχέσεις Βενιζέλου με Παπανδρέου είναι πολύ μεγάλη και εντεινόμενη. Με την φράση να τελειώσει ο Παπανδρέου τον Βενιζέλο, ίσως να μην σηματοδοτεί την επιστροφή του Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά μπορεί να σημαίνει ενεργοποίηση των μηχανισμών αμφισβήτησης του Βενιζέλου. Το βέβαιο πάντως είναι ότι δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ καταγράφει ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

Να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ στις 17 Νοεμβρίου 1974 έλαβε ποσοστό 13,85%, εκλέγοντας δώδεκα βουλευτές, το ποσοστό του 2012 ήταν περίπου 1% χαμηλότερο και στις ευρωεκλογές του 2014 είναι αμφίβολο αν καταφέρει να λάβει 5% με 6%. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ΠΑΣΟΚ θα συντριβεί εκλογικά και προφανώς οι εσωτερικές έριδες Παπανδρέου με Βενιζέλο θα έρθουν στην επιφάνεια.

Αν αμφισβητηθεί η ηγεσία Βενιζέλου η αρχή του τέλους για το ΠΑΣΟΚ θα έχει έρθει, καθώς ο κίνδυνος διάλυσης θα είναι ορατός.

Μέτωπο τρίτο

Στο ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των περισσοτέρων αλλά είναι γεγονός ότι μετά τις ευρωεκλογές ακόμη και αν είναι πρώτο κόμμα θα υπάρξουν γκρίνιες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ρεύμα νίκης.

Ακόμη και αν είναι πρώτο κόμμα, μπορεί να είναι ιστορική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε από το 3% αλλά υπό αυτές τις συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να ….προηγείται με 10 μονάδες διαφορά, όπως αναφέρει κορυφαίος πολιτικός παράγοντας".

Paspartoy