Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Tα “γαλλικά” του Σαρκοζί προς τον Τζέφρυ - Και λίγα του είπε...

 Ένα απίστευτο παρασκήνιο μεταξύ του Νικολά Σαρκοζί και του Γιώργου Παπανδρέου γίνεται γνωστό μέσα από το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.



 Ο πρώην Ισπανός πρωθυπουργός στα απομνημονεύματά του, γράφει για τις αφόρητες πιέσεις που δέχθηκε στις Κάννες, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, από τους Ευρωπαίους ηγέτες, το Νοέμβριο του 2011 πριν τη Σύνοδο του G20, για εκείνο το περίφημο δημοψήφισμα που είχε αποφασίσει και είχε μισοεξαγγείλει.

Πιο συγκεκριμένα, στο βιβλίο του με τίτλο «To Δίλημμα» (El Dilema), ο Θαπατέρο, αποσπάσματα του οποίου εξασφάλισε το πρακτορείο Reuters, θέλει τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί να επιτίθεται φραστικά στον Παπανδρέου, σε εργασιακό δείπνο που έγινε στις Κάννες, ότι με την απόφασή του να ζητήσει δημοψήφισμα για το ευρώ στην Ελλάδα έθετε σε κίνδυνο όλη την Ευρωζώνη αποκαλώντας τον…«a f..cking psycho», δηλαδή… «γα…μένο ψυχοπαθή!».

Εκείνη την εποχή, η αλήθεια είναι, πως τα διεθνή ΜΜΕ, είχαν διαρρεύσει τα περί επίθεσης του Σαρκοζί στον Παπανδρέου. “Ο Παπανδρέου είναι μ@λ@κ@ς, ένας πραγματικός μ@λ@κ@ς”, φέρεται να είπε ο Νικολά Σαρκοζί στη Σύνοδο Κορυφής των G20 στις Κάννες, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Canard Εnchaine.

Μάλιστα, γαλλικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Σαρκοζί, σε έξαλλη κατάσταση, προσπάθησε να ανέβει και στο τραπέζι πατώντας με το ένα πόδι στην καρέκλα του αλλά τον συγκράτησαν την τελευταία στιγμή οι συνεργάτες του, ενώ φώναζε στον Παπανδρέου «Είσαι ένας γ….νος ψυχοπαθής!».

“Ο Παπανδρέου είναι μ@λ@κ@ς, ένας πραγματικός μ@λ@κ@ς”

“Στις Βρυξέλλες μας είχε πει ότι αποδέχεται το σχέδιο διάσωσης και στη συνέχεια πήγε και ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα χωρίς να μας ενημερώσει. Είναι μια πισώπλατη μαχαιριά… Το απόλυτο σκάνδαλο. Και ύστερα από όλα αυτά, τώρα πρέπει να τον ευχαριστήσω κιόλας;”, δήλωνε χαρακτηριστικά ο Σαρκοζί!

Εμείς να δεις Σαρκοζί μου… Που τον ψήφισαν οι Έλληνες γιατί είπε πως “λεφτά υπάρχουν” και μας ταξίδεψε μια Κυριακή μια βόλτα μέχρι το ηλιόλουστο Καστελόριζο για να μας ανακοινώσει ένα ταξίδι στους χειρότερους εφιάλτες μας. Αυτά είναι τα χειρότερα με τούτον τον, όπως το είπατε… «f..cking psycho» που μπλέξαμε..Αφήστε τα!..

Ethnikismos.net