Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ομολογία Θεοχάρη: «O φόρος ακινήτων είναι ένας αριστερός φόρος»

Φανατικός υπερασπιστής της κατάπτυστης θέσης του Γιάννη Στουρνάρα, ότι δηλαδή οι Έλληνες σε καμία περίπτωση δεν φορολογούνται, φάνηκε ο Γενικός Γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
Προχωρώντας ακόμα πιο πέρα την σκέψη του υπουργού οικονομικών ο Θεοχάρης χαρακτήρισε ως αριστερό το νέο φόρο ακινήτων. Για την ακρίβεια ο Θεοχάρης είπε: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχουν, ενδεχομένως, ομάδες συμπολιτών μας που δεν φορολογούνται όσο σε άλλα προηγμένα κράτη, όπως στην Γερμανία, εάν έβγαζαν το ίδιο εισόδημα. Υπάρχει και το ανάποδο. Ο φόρος ακίνητης περιουσίας σίγουρα δεν είναι ένας φόρος που θα τον χαρακτήριζα αριστερό. Οι φιλελεύθεροι και οι οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας θα έλεγαν “εμείς έχουμε φορολογηθεί, δεν χρειαζόμαστε άλλο φόρο”».

Η αλήθεια είναι ότι ο φόρος αυτός είναι ξεκάθαρα σοβιετικός, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω στο 1920, όταν οι μπολσεβίκοι στην Σοβιετική Ένωση είχαν επιβάλλει τόσο δυσβάσταχτους φόρους στα ακίνητα ώστε μετά από 3 χρόνια το κράτος είχε δημεύσει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του κόσμου. Το ότι ο Θεοχάρης θέλει να παρουσιάσει ως αριστερό, κομμουνιστικό ουσιαστικά, το απάνθρωπο και αντιλαϊκό αυτό μέτρο δεν αλλάζει την ουσία των γεγονότων. Ένα κομμουνιστικής έμπνευσης ληστρικό μέτρο καλείται να το θέσει σε πλήρη εφαρμογή μια φιλελεύθερη κυβέρνηση.

Έτσι, αποδεικνύεται περίτρανα, για ακόμη μια φορά, ότι τόσο ο καπιταλισμός όσο και ο κομμουνισμός έχουν στο επίκεντρο της σκέψης τους τον εθνομηδενισμό, την κοινωνική αναλγησία, την απαξίωση της ιδιοκτησίας, την περιφρόνηση της εργασίας και την χρησιμοποίηση της είτε προς όφελος των κεφαλαιοκρατών είτε προς όφελος μιας διεφθαρμένης κομματικής γραφειοκρατίας. Με κομμουνιστικού τύπου μέτρα και χαράτσια οι καπιταλιστές που κυβερνούν την Χώρα δίνουν τα διαπιστευτήριά τους στους διεθνείς τοκογλύφους, οι οποίοι απομυζούν κάθε έννοια Εθνικής Κυριαρχίας στον Τόπο αυτόν. Απέναντι σ’ αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις των εγχώριων εντολοδόχων το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στέκεται ως η μόνη στιβαρή Πολιτική Δύναμη Εθνικής και Κοινωνικής Αντίστασης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ