Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Παραδοχή Economist: Η Χρυσή Αυγή είναι απειλή για τα σχέδια των τοκογλύφων

Την ετήσια έκδοσή του «ο Κόσμος το 2014», παρουσίασε το βρετανικό περιοδικό Economist, στην οποία περιγράφονται και οι εκτιμήσεις για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.



Το οικονομικό περιοδικό εκτιμά πως η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια τον προσεχή Ιούλιο, μετά δηλαδή τη διενέργεια των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών. Για το έτος 2014, προβλέπεται περαιτέρω συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας, η οποία θα πέσει στα 2/3 τουλάχιστον του προ κρίσεως επιπέδου. Το περιοδικό θεωρεί πως η διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους θα διαρκέσει όλο το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους. Εκτιμά δε, πως θα καταλήξει σε νέα συμφωνία προκειμένου να αποτραπεί τυχόν χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας και το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη.

Στο πολιτικό πεδίο της Ελλάδος, ο Economist υποχρεώνεται να παραδεχτεί πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή διατηρεί υψηλή λαϊκή υποστήριξη, παρά τις πολιτικές διώξεις από την κυβέρνηση Σαμαρά. Καμία εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός πως το Λαικό Εθνικιστικό Κίνημα χαρακτηρίζεται απαξιωτικά ως «νεοφασιστικό» κόμμα, ούτε η υιοθέτηση των ψευδών κατηγοριών της κυβέρνησης και των κομμάτων της αριστεράς, περί επιθέσεων σε μετανάστες και αριστερούς. Γράφει σχετικά το βρετανικό περιοδικό: «Το νεοφασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, με τις επιθέσεις του εναντίον μεταναστών και αριστερών, είναι η πιο πρόσφατη απειλή. Η κυβέρνηση στέλνει στα δικαστήρια το κόμμα για τις εγκληματικές δραστηριότητές του, αλλά αυτό διατηρεί κάποια λαϊκή υποστήριξη».

Καθώς φαίνεται, οι πρόθυμοι υποτακτικοί των Αθηνών, είτε δεν πρόφτασαν είτε φοβούνται να στείλουν στο βρετανικό νησί τα μαντάτα για τη ραγδαία δημοσκοπική άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Παρά ταύτα, η οικονομική έκδοση αναγνωρίζει την Χρυσή Αυγή ως τη μοναδική απειλή για τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων και των νοσηρών εκείνων εγκεφάλων της Τρόικα και του ΔΝΤ που διατάσσουν απρόσκοπτα την εξαθλίωση μέχρι αφανισμού του Ελληνικού Λαού. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε, προειδοποιεί για την απειλή της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα έχει ένα ιστορικό ακροδεξιού εξτρεμισμού μετά από περιόδους οικονομικών καταρρεύσεων».

Αξίζει να επισημάνουμε πως το ιστορικό του «ακροδεξιού εξτρεμισμού» μετά από περιόδους οικονομικών καταρρεύσεων, προφανώς αναφέρεται στη γιγάντωση της Πατρίδας μετά την χρεοκοπία του 1893 και το Έπος του 1940, μετά την αντίστοιχη οικονομική κατάρρευση του 1932. Καθίσταται ξεκάθαρο για ποιο λόγο οι ξένοι θεωρούν τη Χρυσή Αυγή ως απειλή: τους τρομάζει η προοπτική μιας ελεύθερης και περήφανης Ελλάδας, σε αντίθεση με το σημερινό άθλιο προτεκτοράτο της διαφθοράς και των εθνικών ταπεινώσεων! Να λοιπόν πως θα κάνουν οι Έλληνες πραγματικότητα τους εφιάλτες των ξένων και των εγχώριων υποτακτικών τους.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να ξεβρωμίσει ο τόπος!