Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ντροπή! Καλαντζής και Μαρκογιαννάκης στην γραμμή Τζαμτζή: «Δεν έχουμε να ζήσουμε»…

Όσοι θεώρησαν ότι οι προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Ιορδάνη Τζαμτζή για την «δραματική κατάσταση»
στην οποία βρίσκονται οι βουλευτές, ήταν μεμονωμένες και δεν υπόκεινται σ΄ένα γενικό κλίμα παραληρήματος και ξετσιπωσιάς των «αστέρων» του Κοινοβουλίου πλανώνται πλάνην οικτράν.

Δύο ακόμη περιπτώσεις βουλευτών, κατά περίεργη «σύμπτωση» και οι δύο ανήκουν στη ΝΔ, έρχονται για να αποδείξουν ότι οι «εθνοπατέρες» μας έχουν χάσει κάθε ίχνος ευθιξίας και σοβαρότητας, στερούμενοι έστω και στοιχειώδους επαφής με την κοινωνική πραγματικότητα.

Μετά, λοιπόν, τον… φοβερό και τρομερό Τζαμτζή και τις «συγκινητικές» αναλύσεις του για το πώς παράγουν το παξιμάδι οι συνάδελφοί του, την σκυτάλη της ξεδιάντροπης αναισχυντίας και της απύθμενης θρασύτητας πήραν οι δύο αντιπρόεδροι της Βουλής Γιώργος Καλαντζής και Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ο Καλαντζής, στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να μας πείσει για την «τραγική» κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι βουλευτές, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε ότι «Υπάρχουν βουλευτές που δεν έχουν να ζήσουν… Το Σαββατοκύριακο πήγα σε δύο γάμους και δύο κηδείες. Ξέρετε πόσα μου στοίχισαν;». Τελικά αυτός που σκέφτηκε την ρήση «Η δικαιολόγηση ενός λάθους πολλές φορές καταντά χειρότερη από το ίδιο το λάθος» ίσως να μην έχει διανοηθεί πόσο σωστή κουβέντα δημιούργησε.

Το «επιχείρημα» του Καλαντζή με τους γάμους και τις κηδείες είναι πιο δυσνόητο και από ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, αλλά και πιο γελοίο και από τις ατάκες του Κώστα Βουτσά στις ταινίες της δεκαετίας του ΄60. Μήπως θέλει να του πληρώνει ο Ελληνικός Λαός άμεσα πλέον (γιατί με την βουλευτική αποζημίωση τα πληρώνει ήδη έμμεσα) τα δώρα και τα στεφάνια που πηγαίνει σε γάμους και κηδείες, προκειμένου να ζητιανεύει ψηφαλάκια;

Όχι ότι ο Μαρκογιαννάκης πάει πίσω σε αναίδεια: «Ούτε ένα ευρώ δεν πηγαίνει στο σπίτι μας, ζήτημα είναι αν θα φθάσουν τα χρήματα μέχρι τις 20 του μήνα…». Αυτός καταντά πιο «μελό» και από την Μάρθα Βούρτση στις κινηματογραφικές «κλάψες» του παρελθόντος. Καλά, ρε θηρίο, ακόμη κι αν δεχθούμε ότι τα λεφτά που παίρνεις είναι 5.500 ευρώ και όχι 7.000 - 8.000 ευρώ, που είναι στην πραγματικότητα, πού προλαβαίνεις και τα σκορπάς;  Μήπως να διοργανώσουμε έναν έρανο για εσένα και τους υπόλοιπους «αναξιοπαθούντες και λιμοκτονούντες» βουλευτές;

Για να σοβαρευτούμε, με τέτοιες άθλιες και εξόχως προκλητικές δηλώσεις οι βουλευτές της ΝΔ, ας μην παραξενεύονται που η αγανάκτηση και η οργή του κόσμου μεγαλώνει εναντίον τους, με αποτέλεσμα να ακούνε και κανένα «γαλλικό».

Γιώργος Μάστορας