Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Πάντα πιστοί στην Ιδέα

«Αν δεν κάνεις θυσίες για τις Ιδέες σου ή εσύ δεν αξίζεις ή οι ιδέες σου» έλεγε ο σπουδαίος φιλόσοφος Έζρα Πάουντ.
Πραγματικός ιδεολόγος θα μπορούσε να θεωρηθεί κάποιος, ο οποίος υπερασπίζεται τις ιδέες του μέχρι και την τελευταία στιγμή, που προσαρμόζει ολόκληρο τον τρόπο ζωής του με βάση την ιδεολογία του. Μια ιδεολογία χωρίς έργα και δράση δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και συνεπώς καμία ουσία.

Εάν κάποιος στις μέρες μας ακολουθήσει το δρόμο του εθνικισμού, σίγουρα θα πρέπει να αγωνίζεται για τα πιστεύω του, περιμένοντας οποιοδήποτε τίμημα, καθώς σήμερα η έννοια εθνικισμός θεωρείται μέχρι και εγκληματική. Ωστόσο εμείς τολμάμε να αγαπάμε το έθνος μας. Έχουμε το θράσος να αγωνιζόμαστε για τη φυλή μας και δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε κανένα να μας αποκόψει από τις ιδέες μας. Ο δύσκολος ιδεαλιστικός δρόμος του εθνικιστή απαιτεί πολλές θυσίες και πρώτα απ' όλα στον ίδιο μας τον εαυτό. Ο ωφελιμισμός δεν αρμόζει σ' εμάς. Επομένως για χάρη του κοινού συμφέροντος απομακρύνουμε το ατομικό. Ο τρόπος μας επιβάλλεται να διαπνέεται από ηρωικό πνεύμα με αγώνα για τις ιδέες μας και τα ιδανικά μας.

Ο σύγχρονος τρόπος χειραγώγησης της μάζας βασίζεται στο πρότυπο του καταναλωτικού ανθρώπου. Όσο προσφέρουν στον άνθρωπο υλικά αγαθά και έχει μια άνετη και ήσυχη ζωή, δεν τον ενδιαφέρει τι συμβαίνει γύρω του. Όσο λοιπόν του προσφέρουν μια «αξιέπαινη» θεσούλα έχουν εξασφαλίσει αυτομάτως και τη σιωπή του.

Οι εθνικιστές όμως δεν εξαγοραζόμαστε, ούτε αποχαυνωνόματε από τον ευδαιμονισμό. Το μοντέλο του καιροσκόπου και του συμφεροντολόγου δε συνάδει με τις ιδέες μας. Ιδέες σημαίνει Πίστη και Πίστη σημαίνει Αγωνίζομαι. Τώρα μάλιστα που η πατρίδα μας δοκιμάζεται δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε πίσω. Αντιθέτως, με πίστη όσο ποτέ συνεχίζουμε περήφανα να υψώνουμε τις σημαίες. Όσο περισσότερο μας πολεμάνε, αποδεικνύεται περίτρανα ότι πάμε καλά. Ο σκοπός μας είναι ιερός. Δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική νίκη.

Αντεπίθεση