Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Παράνομες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις: Ο εισαγγελέας ρυθμιστής του πολιτεύματος

Όλοι βλέπουμε στην ειδησεογραφία την λαίλαπα μέτρων που πρόκειται να έρθει. Ήδη η συζήτηση έχει «ανάψει» σχετικά με το πόσο επαίσχυντος και «βαρύς» θα είναι ο νέος φόρος ακινήτων.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προπαγανδίζει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, όμως ο καθείς ξέρει ότι θα υπάρξουν. Το είπε άλλωστε και ο Τόμσεν ενώπιον αξιωματούχων του Ελληνικού Δημοσίου. «Μην λέτε εκεί έξω ότι δεν θα πάρετε μέτρα, γιατί απλά θα τα πάρετε».

Ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι για να γίνει νόμος του κράτους ένα νομοσχέδιο, θα πρέπει να ψηφιστεί από την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών. Ως γνωστόν ο Αρχηγός του Κινήματος και δύο Βουλευτές του, ο Συναγωνιστής Παππάς και ο Συναγωνιστής Λαγός, κρατούνται παρανόμως και άνευ στοιχείων από την χούντα του μνημονίου, ενώ τους έχει στερηθεί συστηματικώς η δυνατότητα παράστασης σε ψηφοφορία ακόμα και στην περίπτωση της πρότασης δυσπιστίας. Συνεπώς με βάση τις μεθοδεύσεις του καθεστώτος, ο ανώτερος αριθμός παρόντων σε κάποια από τις ψηφοφορίες θα είναι 297 βουλευτές.

Επί 300 βουλευτών η πλειοψηφία που απαιτεί ένα νομοσχέδιο είναι 151 βουλευτές. Αντιστοίχως με 297 βουλευτές παρόντες απαιτούνται 149 βουλευτές για να περάσει ένα νομοσχέδιο. Καθίσταται σαφές, οπότε, ότι με τις παράνομες και αντισυνταγματικές κρατήσεις των Συναγωνιστών μας, η κυβέρνηση «διευκολύνεται» κατά 2 βουλευτές στο αντεθνικό και αντιλαϊκό της έργο. Την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση αριθμεί μόνο 153 βουλευτές, μπορεί να καταλάβει ο καθείς ότι 2 βουλευτές είναι μια βαθιά ανάσα για αυτό το αντεθνικό μόρφωμα του μνημονίου.

Κάπως έτσι ο εισαγγελέας του Κορυδαλλού καθίσταται ρυθμιστής όχι μόνο του ιδρύματος στο οποίο προΐσταται, αλλά και ρυθμιστής της λειτουργίας του πολιτεύματος μας. Καθίσταται ρυθμιστής στο πόσο μεγάλους φόρους θα πληρώσουν οι Έλληνες και πόσοι θα είναι αυτοί που θα αυτοκτονήσουν την επόμενη χρονιά από τα μέτρα που πιθανών να μην πέρναγαν άμα δεν είχε συμβεί αυτό το αντισυνταγματικό πραξικόπημα, που έχει κάνει σύσσωμο τον νομικό κόσμο να βοά.