Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η τρόικα ζητάει επιστροφή 13 δισ. ευρώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Επιστροφή 13 δισ. ευρώ από την "σκοτεινή" περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και ιδιαίτερα για την προετοιμασία τους, ζητάει η τρόικα, επιβεβαιώνοντας ότι είχαν συμβεί υπερβολικές (το ευγενικότερο) υπερβάσεις.



Για χρόνια αναρωτιόμασταν πόσο τελικά κόστισαν τα υπερκοστολογημένα έργα, και οι μη προσοδοφόρες αθλητικές εγκαταστάσεις που πλέον σαπίζουν από την αχρηστία, αλλά τριπλοπληρώθηκαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού. To «πάρτι» των δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 έβαλε στο μικροσκόπιο η Τρόικα η οποία ζητεί να επιστραφεί το σύνολο των υπερβάσεων που καταγράφηκαν επί των ημερών της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. και της ΕΚΤ στην τρόικα, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς ανακάλυψαν «μαύρη τρύπα» ύψους 13 δισ. ευρώ τουλάχιστον στην αναθεώρηση του ελλείμματος (2001-2006) που πραγματοποιήθηκε πριν από επτά χρόνια και ζήτησαν την κάλυψη του ποσού από τη διοργανώτρια Αρχή. Η είδηση πέρασε στα "ψιλά" και δεν φωτίστηκε από τα κατεστημένα ΜΜΕ, αφού στην πλειοψηφία τους ελέγχονται από επιχειρηματικά σχήματα που εκείνη την περίοδο συμμετείχαν στην ασυδοσία των εκτροχιασμένων προϋπολογισμών.

Μέχρι τώρα τα νεοταξίτκα ΜΜΕ και η ντόπια ελίτ αντιμετώπισαν την τρόικα έως και φιλικά, καθότι θεωρούσαν ότι θα αρκεστούν στο αίμα των "ιθαγενών" (μεσαία τάξη) και δεν θα στραφούν εναντίον τους. Από τα υποζύγια όμως δεν έχουν τίποτε άλλο να πάρουν και σειρά έχουν τα "ανώτερα" στρώματα, άλλωστε οι ξένοι όταν έρθουν στη χώρα για να "επενδύσουν" δεν θέλουν να βρουν κανέναν ανταγωνιστή.

Τρόικα και ελίτ σύντομα θα συγκρουστούν. Ελπίζουμε να μην επαληθευθεί το ρητό "όταν τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια", γιατί αυτοί είναι ικανοί τον λογαριασμό να τον ζητήσουν πάλι από εμάς, αν και προς ώρας η τρόικα έχει προσωποποιήσει από ποιούς τα ζητάει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr