Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Προεκλογική μίζα της Siemens στην εγκληματική συμμορία ΠΑΣΟΚ ομολογεί ο Μαντέλης

Αναβολή για τις 12 Δεκεμβρίου ζήτησε και έλαβε η υπεράσπιση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη, ο οποίος κατηγορείται για τη λήψη 450.000 γερμανικών μάρκων από τα μαύρα ταμεία της Siemens.



Το ποσό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δόθηκε από τη Siemens στον κατηγορούμενο πρώην υπουργό και τέσσερα ακόμη άτομα το 1998 και το 2000. Μαζί με τον Τ. Μαντέλη, κατηγορούνται οι Γεώργιος Τσουγκράνης, επιχειρηματίας και κουμπάρος του Μαντέλη, η Αντωνία Μάρκου εφοριακή υπάλληλος, ο Ηλίας Γεωργίου πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens και ο Αριστείδης Μαντάς συνεργάτης του βασικού κατηγορούμενου. Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Τα 450.000 μάρκα, τα οποία δόθηκαν από τα μαύρα ταμεία της Siemens, είχαν μεταφερθεί μέσω εμβάσματος σε δύο δόσεις σε λογαριασμό τράπεζας στη Γενεύη, τον οποίο παραδέχεται πως είχε ανοίξει ο συνεργάτης του Μαντέλη και συγκατηγορούμενός του Γ. Τσουγκράνης, χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία «Rocos». Μέρος του ποσού διακινήθηκε μέσω λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα της Α. Μάρκου. Η ίδια ωστόσο υποστηρίζει πως τον συγκεκριμένο λογαριασμό τον χρησιμοποιούσε ο συγκατηγορούμενός της Ηλίας Γεωργίου.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αρνείται τις κατηγορίες ισχυριζόμενος πως το ποσό των 450.000 γερμανικών μάρκων δόθηκε υπό μορφή χορηγίας από τη Siemens για την προεκλογική εκστρατεία του 2000! Χρειάζεται καμία άλλη απόδειξη πως η εγκληματική συμμορία του ΠΑΣΟΚ χρηματίζεται από τους ξένους για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους;