Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Επίδειξη κυνισμού και αναλγησίας από το κοράκι του Μνημονίου: «Δεν φορολογούμε αρκετά τους Έλληνες»

Στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, του χουλιγκάνου του μνημονίου, εμφανίστηκε ο υπουργός οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου  να παρουσιάσει την προπαγάνδα της κυβέρνησης, σχετικά με αυτά που συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν στην χώρα μας.
Διάλεξε, φυσικά, το πιο φιλόξενο μέρος, στο οποίο καμία δύσκολη ερώτηση δεν γίνεται, ούτε υπενθυμίζεται στον συνομιλητή του Πρετεντέρη η πραγματικότητα που χαλάει την ροή της προπαγάνδας. Άλλωστε και ο πρωθυπουργός είχε διαλέξει το ίδιο τηλεοπτικό πρόσωπο, προκειμένου να ανακοινώσει στους Έλληνες που πεινάνε ότι θα έχουν δωρεάν wi - fi.

Από το φιλόξενο βήμα του μνημονιακού και μισελληνικού αυτού σταθμού και στην αγκάλη του συγκεκριμένου κυβερνητικού δημοσιογράφου, ο Γιάννης Στουρνάρας, προέβη σε επίδειξη αναλγησίας, κυνισμού και παντελούς έλλειψης επαφής με την πραγματικότητα, αποδεικνύοντας ότι έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση «εξωγήινων» που δεν έχουν ιδέα ούτε για την Ελληνική Οικονομία, ούτε για την Ελληνική Κοινωνία. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι ο Στουρνάρας θεωρεί ότι «η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται». Την ίδια ώρα που έχουμε 4000 αυτοκτονίες και τα κοράκια των τραπεζών έχουν βάλει στο μάτι δεκάδες χιλιάδες σπίτια για να τα βγάλουν στο «σφυρί», ο Στουρνάρας θεωρεί ότι «η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται».

Για τον φόρο ακινήτων υποστήριξε την «δικαιοσύνη» που κρύβεται πίσω από αυτόν, ασχέτως αν ακόμα και οι βουλευτές του κυβερνητικού μορφώματος έχουν εκφραστεί με τα χειρότερα λόγια για αυτόν. Έφτασε, μάλιστα, μέχρι του σημείου να υποστηρίξει ότι «είμαστε η τελευταία χώρα στον ΟΟΣΑ που δεν είχε φόρο ακινήτων». Αγνοεί προφανώς και ίσως σκοπίμως ο κ. Στουρνάρας ότι οι Έλληνες είναι ο μοναδικός Λαός που τιμωρείται για την μικρή ιδιοκτησία του, ενώ αντιστοίχως οι πλουτοκράτες φίλοι της κυβερνήσεως μένουν στο απυρόβλητο, ιδιαιτέρως αν είναι κάτοχοι καναλιών και χρωστάνε «σε όποιον μιλά Ελληνικά».

Όμως δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από μία κυβέρνηση που εκτός των άλλων είναι υπόλογη και για εξαπάτηση εκλογέων, αφού εκλέχτηκε με βασικούς άξονες το «όχι» στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και έχει αποδειχτεί κάλπικη σε όλες τις εξαγγελίες. Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από ανθρώπους με πτυχία στην οικονομική διαχείριση που δεν αισχύνονται να διατρανώνουν την πίστη τους σε μια οικονομική πολιτική που έχει ιστορικά αποδείξει ότι είναι ικανή μόνο για την καταστροφή του τόπου, στον οποίο εφαρμόζεται. Δεν θα μπορούσαμε κανείς να περιμένει κάτι καλύτερο από μία κυβέρνηση που σκεπτόμενη το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ανησυχεί… για τις τράπεζες, ενδιαφερόμενη για την «υγεία των τραπεζών» και όχι για τους Έλληνες που αυτοκτονούνε, μαζικώς πλέον.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: "Το ανδρείκελο των ξένων τοκογλύφων, ο καταστροφέας της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, τολμά να πει ότι οι Έλληνες δεν φορολογούνται. Αυτοί που δεν φορολογούνται κ. Στουρνάρα είναι τα φιλαράκια σου οι πολιτικάντηδες, όπως ο Παπαντωνίου. Μόνη λύση για την Ελλάδα είναι να πέσει τώρα η χούντα του μνημονίου και τα όργανά της, τύπου Στουρνάρα, και να λογοδοτήσουν για τις ανθελληνικές τους πράξεις".