Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά: Θα ολοκληρώσουν την τετραετία της καταστροφής με κάθε κόστος!


Ενώ η επιχείρηση πολιτικής εξόντωσης της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις παράνομες και αντισυνταγματικές διώξεις που φιλοδοξούν να θέσουν το κόμμα εκτός νόμου και να φυλακίσουν όλους τους βουλευτές του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, η -όχι για πολύ ακόμα- συγκυβέρνηση ΝΔ – Πασόκ διαρρέει στην δημοσιότητα δήθεν ρηξικέλευθες προτάσεις για την λειτουργία της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου.


 Μέσα στις προτάσεις για μείωση των αριθμού των βουλευτών, της λειτουργίας του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας και της δημιουργίας Γερουσίας, έπεσε και η πρόταση να μην οδηγείται η χώρα σε εκλογές ακόμα και να η κυβέρνηση χάνει την εμπιστοσύνη των βουλευτών!

 Όπως αναφέρει η “Καθημερινή” κατά τη συνάντηση στην οποία αποφασίστηκε η κατάργηση της λίστας για τους ευρωβουλευτές, οι Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν διεξοδικά το σενάριο της μείωσης του αριθμού των βουλευτών. Πρόταση για μικρότερη Βουλή, 250 βουλευτών, και ταυτόχρονη ουσιαστική ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας προσανατολίζεται να θέσει στον δημόσιο διάλογο η συγκυβέρνηση πριν από τις ευρωεκλογές.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Σαμαράς τάχθηκε υπέρ της μείωσης κατά 50 έδρες του σημερινού Κοινοβουλίου με παράλληλη ανάδειξη μιας αιρετής Γερουσίας 50 μελών. Το πιο σημαντικό όμως ήταν η πρόταση του αρχικαρεκλάρχη του ανύπαρκτου ΠΑΣΟΚ που θέλει να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο! Ο Βενιζέλος υπεραμύνθηκε της ανάγκης περιορισμού των δυνατοτήτων για πρόωρες εκλογές πριν από την ολοκλήρωση της τετραετούς θητείας της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι ακόμη κι αν πέφτει η κυβέρνηση, θα πρέπει η βουλή να έχει τη δυνατότητα ανάδειξης νέας κυβέρνησης χωρίς προσφυγή στις κάλπες, πρόταση για την οποία ο πρωθυπουργός διατηρεί επιφυλάξεις.

Με λίγα λόγια η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά αφού ανακηρύξει παράνομη την Χρυσή Αυγή θα καταργήσει και τις εκλογές, ώστε να μείνει εκεί μέχρι να επιτελέσει το έργο της, δηλαδή το ξεπούλημα της Πατρίδας στους ξένους τοκογλύφους. Όσο για τις θεσμικές αλλαγές που προτείνονται σχετικά με τη μείωση των βουλευτών, παραθέτουμε απόσπασμα από τις πάγιες πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής όπου ορίζεται ξεκάθαρα η μείωση των βουλευτών σε 200 με ταυτόχρονη γενναία μείωση των αποδοχών τους.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται κατευθείαν από τον λαό. Ο Πρωθυπουργός δύναται να είναι και βουλευτής, όμως οι Υπουργοί και οι υφυπουργοί δεν θα επιτρέπεται να είναι βουλευτές (διάκριση εξουσιών) και ορίζονται βάσει γνώσεων και εμπειρίας. Οι βουλευτές να μειωθούν σε 200 και να συνταξιοδοτούνται από τα επαγγελματικά τους ταμεία. Καταργούνται όλες οι ασυλίες και τα προνόμια βουλευτών και υπουργών. Γενναία μείωση στο σύνολο των αποδοχών τους. Τα κόμματα δεν θα χρηματοδοτούνται από το δημόσιο και θα ελέγχονται τα οικονομικά τους.