Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

«Χρυσά»… βουτήματα για τους «εθνοπατέρες» της Βουλής


Δεν έφταναν φαίνεται τα τόσα και τόσα οικονομικά εγκλήματα που αθωώθηκαν τους τελευταίος μόλις μήνες από την Βουλή, έπρεπε να υπάρχουν και «χρυσά» βουτήματα για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους.


Σάλος δημιουργήθηκε με την έγκριση δαπάνης 16.753 ευρώ για την προσφορά νερού, καφέ, βουτημάτων κλπ για τις συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής, για τις συναντήσεις των αντιπροέδρων, για τις συνεδριάσεις των Διαρκών Επιτροπών, καθώς και για τις διάφορες εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Επικοινωνίας και της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών.

Η εν λόγω υπόθεση, βεβαίως, είναι σταγόνα στον ωκεανό, όμως αξίζει διερεύνησης το «πως» και το «γιατί» τέτοιων προκλητικών δαπανών.

 Πώς δικαιολογείται, αλήθεια, να δαπανώνται 17 χιλιάρικα για νερά και βουτήματα; Φυσικά τέτοια διερεύνηση επ’ ουδενί δεν μπορεί να ζητηθεί από αυτόν που ενέκρινε επί μακρό χρόνο τέτοιες πρακτικές και τέτοιες δαπάνες.

Κρίνεται, λοιπόν, ως εξόχως άστοχη η παρέμβαση Μεϊμαράκη για το όλο ζητούμενο, αφού αυτή έρχεται εκ των υστέρων και αφότου το ζήτημα πήρε δημοσιότητα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, που ενέκρινε τις εν λόγω δαπάνες δεν μπορεί να ζητά διερεύνηση του ζητήματος, αφότου αυτό έγινε θέμα της δημοσιότητας. Εφόσον αυτό έγινε γνωστό στους Έλληνες πολίτες θα πρέπει να ζητά την απόδοση των πολιτικών ευθυνών στους υπαίτιους και πρωτίστως στον εαυτό του. Η διερεύνηση θα έπρεπε να είχε γίνει σε προγενέστερο χρόνο.