Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Τουρκική προβοκάτσια οι βόμβες στο Ρεϊχανλί - Έκθετος ο Αβραμόπουλος


Οι δολοφονικές εκρήξεις οι οποίες σημειώθηκαν το Σάββατο, στη πόλη Ρεϊχανλί, στα τουρκοσυριακά σύνορα και οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 47 ανθρώπους, προκαλώντας παράλληλα το τραυματισμό εκατοντάδων άλλων, είναι προϊόν τουρκικής προβοκάτσιας προκειμένου να δημιουργηθεί το κλίμα για επικείμενη τουρκική εισβολή στη Συρία.
  Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεσίρ Αταλάι, έσπευσε εξ’ αρχής με δηλώσεις του σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο να προδικάσει το αποτέλεσμα των ερευνών, ισχυριζόμενος πως πίσω από την τριπλή βομβιστική επίθεση, βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες της Συρίας. Παρά τις βεβιασμένες δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου, η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει δημοσιοποιήσει στοιχεία τα οποία να φανερώνουν εμπλοκή του καθεστώτος Άσαντ στο συγκεκριμένο βομβιστικό χτύπημα.

Το όφελος της Δαμασκού, από ένα τέτοιο πλήγμα στο εσωτερικό της Τουρκίας, θα ήταν βεβαίως μηδαμινό. Αντίθετα, το συριακό καθεστώς θα είχε πολλά να χάσει από τυχόν ανάμιξή του στην υπόθεση αυτή. Εκείνοι οι οποίοι σίγουρα θα εμφανιστούν ωφελημένοι είναι οι ισλαμιστές σφαγείς της συριακής αντιπολίτευσης, οι οποίοι στρατιωτικώς ηττώνται σε κάθε γωνιά συριακού εδάφους, παρά την άμεση και έμμεση υποστήριξή τους από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τουρκία, έχει ήδη εκδηλώσει ανοιχτά και απροκάλυπτα την υποστήριξή της στους ισλαμιστές αντάρτες της αντιπολίτευσης, οι οποίοι συνεπικουρούνται από χιλιάδες μουσουλμάνους μισθοφόρους και από Τούρκους, οι οποίοι επιχειρούν με κάθε τρόπο να γκρεμίσουν το νόμιμο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Καθώς φαίνεται, ο αμερικανοσιωνιστικός παράγοντας έχει δώσει στην Τουρκία το πράσινο φως προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες για επέμβαση στη Συρία. Προφανώς, οι βομβιστικές επιθέσεις στο Ρεϊχανλί, εντάσσονται σε αυτές τις διαδικασίες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι φωτογραφίες από το σημείο των επιθέσεων, έχουν απαγορευτεί στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Από εκείνες οι οποίες κυκλοφόρησαν, ξεχωρίζει μία η οποία παρουσιάζει το σημείο όπου βρισκόταν εις εκ των βομβιστών, μόνο που το πτώμα του εν λόγω βομβιστή, διακρίνεται να κρατιέται δεμένο με σύρμα! Η φωτογραφία αυτή, δείχνει να επιβεβαιώνει τις αρχικές φήμες περί προβοκάτσιας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, προκειμένου να δοθεί το πρόσχημα για επίθεση στη Συρία.

Από την άλλη πλευρά, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η σπουδή με την οποία το ελληνικό ΥΠΕΞ και προσωπικά ο υπουργός Δ. Αβραμόπουλος, έσπευσαν να εκφράσουν τον αποτροπιασμό για την «τρομοκρατική» επίθεση και την αλληλεγγύη στην τουρκική κυβέρνηση. Τα αντανακλαστικά του υπουργού λειτουργούν άψογα όταν πρόκειται για τα τουρκικά συμφέροντα, εν αντιθέσει με την χαρακτηριστική αδράνεια την οποία επιδεικνύει σε ζητήματα τα οποία άπτονται των ελληνικών συμφερόντων. Η δήλωση Αβραμόπουλου έχει ως εξής:

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη μας για τις τρομοκρατικές πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στην τουρκική πόλη Ρεϊχανλί, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων αθώων πολιτών. Στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας είμαστε όλοι αλληλέγγυοι. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον τουρκικό λαό, αυτές τις δύσκολες ώρες».

Βιάστηκε ο κύριος Αβραμόπουλος ή απλά παίζει το δικό του ξεχωριστό ρόλο στα πλαίσια ενός γενικότερου σχεδιασμού του ΝΑΤΟ, για μια επέμβαση των δυτικών δυνάμεων και της Τουρκίας στη Συρία;