Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Θήβα: 9χρονος ρομά είχε μαζέψει 50.000 ευρώ από ληστείες!

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στα ίχνη του. Ο 9χρονος ρομά μαζί με άλλους συνεργούς του κατάφεραν να μαζέψουν πάνω από 50.000 ευρώ!
Αυτό που έκαναν ήταν να στήνουν οδοφράγματα έξω από τον καταυλισμό τους. Μάλιστα όταν σταματούσαν τα αυτοκίνητα, τους πλησίαζαν με πέτρες και ξύλα στα χέρια και αφού τους απειλούσαν, τους λήστευαν.

Ανοιχτή πληγή για την περιοχή ο καταυλισμός των ρομά στο Πυρί Θηβών. Εντός του καταυλισμού είχε το αρχηγείο της οργανωμένη εγκληματική συμμορία. Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερα επικίνδυνης παραβατικής συμπεριφοράς τους, είναι ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, δρώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, κατάφερναν να ακινητοποιούν διερχόμενους οδηγούς, είτε πετώντας πέτρες, είτε τοποθετώντας κάποια τεχνητά εμπόδια (ξύλα, καδρόνια, τσιμεντόλιθους κ.λ.π.) στο οδόστρωμα και στη συνέχεια αφού αποσπούσαν αιφνιδιαστικά από τα οχήματα των θυμάτων τους χρήματα, κοσμήματα και μικροαντικείμενα, διέφευγαν πεζοί και κρύβονταν εντός του οικισμού. Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει, χρηματικά ποσά, πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, κ.ά.), οικιακά σκεύη και είδη ρουχισμού, που η αξία τους ξεπερνά τις (50.000) ευρώ, καθώς και προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα των παθόντων. Για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω ομάδα συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι ανήλικα και ο μοναδικός ενήλικας 21 ετών.

Ούτε μέρα δεν περνάει που να μην αποκαλύπτονται καινούργια «κατορθώματα» των εκ της «ευπαθούς» ομάδας εγκληματιών, που γίνονται ακόμα περισσότερα και θρασύτερα. Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού.