Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ… ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ Ο «ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ» – Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ 2ο ΚΟΜΜΑ!

Γράφει ο Αντίοχος

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα του «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου, ή «Νόμου του Αίσχους». Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς κι όπως φαίνεται καθαρά η «μπίλια» έκατσε στην απόσυρση του!
 
Έτσι, από την ΝΔ επιβεβαιώθηκε ότι «Στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Θανάση Μπούρα, έγινε προχθές σύσκεψη στην οποία μελετήθηκε και εξετάστηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη. Η εκτίμηση και το συμπέρασμα της ΝΔ είναι ότι η ευρωπαϊκή οδηγία είναι δεσμευτική ως προς την ύπαρξη σχετικού νομικού πλαισίου, καθώς κάποιες χώρες δεν είχαν, αντίθετα με την Ελλάδα, η οποία έχει ήδη από το 1979.».

Νόμος υπάρχει, λοιπόν, από το 1979, οπότε δεν χρειαζόμαστε άλλον, είναι η θέση της ΝΔ.

Οι δύο συνέταιροι του φον Αντωνάκη –ΠΑΣΟΚ και ΡΗΜΑΔ- επιμένουν βέβαια, αλλά αποκλείεται να προβούν σε… απονενοημένο διάβημα (να ρίξουν την κυβέρνηση), γιατί αν γίνουν τώρα εκλογές αλίμονο τους…

Επίσης, πλήρη στροφή κάνουν και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία ενώ τις προηγούμενες ημέρες ζητούσαν επιτακτικά τη γρήγορη ψήφιση του νόμου «για να τελειώνουμε μ’ αυτούς», τώρα συνιστούν… καθυστέρηση. Χαρακτηριστικό είναι το κύριο άρθρο της καθεστωτικής ναυαρχίδας του ΔΟΛ («Βήμα»), υπό τον τίτλο «Καμία βιασύνη για τον αντιρατσιστικό νόμο», που καταλήγει ως εξής:

«Και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αρνητικές για τη Δημοκρατία εμπειρίες από τέτοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες και εδώ και στο εξωτερικό. Το ζήτημα προφανώς δεν είναι απλό, ούτε εύκολο στον χειρισμό του. Και τέλος πάντων σε καμία περίπτωση οι νομοθετικές προβλέψεις δεν μπορούν να οδηγούν σε απαγορεύσεις πολιτικής δράσης ή έκφρασης. Η άνοδος, η όποια άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι πολιτικό φαινόμενο. Και ως τέτοιο πρωτίστως πρέπει να αντιμετωπισθεί. Οι απαγορεύσεις προφανώς δεν αποτελούν λύση. Αντιθέτως μάλιστα το πιθανότερο είναι να την ευνοήσουν. Γι’ αυτό χρειάζονται δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Και σίγουρα η βιασύνη δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος».

Κι εδώ το ερώτημα που προκύπτει, είναι το εξής: τώρα τους έπιασαν οι… δημοκρατικές τους ευαισθησίες; Γιατί δεν τα έλεγαν αυτά από την αρχή τα ΜΜΕ; Και γιατί η ΝΔ δεν το ξέκοβε ευθύς εξ’ αρχής στον Ρουπακιώτη, αλλά στην αρχή εμφανιζόταν να συμφωνεί μαζί του;

Η απάντηση στο καυτό ερώτημα είναι η εξής: σε όλες τις μυστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έγιναν τον τελευταίο καιρό, η Χρυσή Αυγή –ανεβαίνοντας συνεχώς- βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από την ΝΔ (που ήταν δεύτερη και… καταϊδρωμένη…). Αποφάσισαν, λοιπόν, βιαστικά να φέρουν αυτό το έκτρωμα, έχοντας βάσιμες ελπίδες ότι έτσι θα σταματήσουν την Χρυσή Αυγή. Όμως, στις τελευταίες κρυφές δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά την ανακοίνωση για τον ερχομό του «Νόμου του Αίσχους», η Χρυσή Αυγή πέρασε στη δεύτερη θέση, εκτοπίζοντας την ΝΔ! Πανικόβλητοι, λοιπόν, μπροστά στον κίνδυνο να τους πάρουμε… φαλάγγι από τώρα, ανέκρουσαν πρύμναν!

Πάντως, ότι κι αν κάνει το σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς, με νόμο ή χωρίς νόμο, η τύχη του είναι προδιαγεγραμμένη. Σε λίγο καιρό θα είναι μια δυσάρεστη ανάμνηση!

Εθνικισμός.net