Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Protagon.gr: "Θα αντιμετωπίσουμε τη Χρυσή Αυγή....στέλνοντας τα παιδιά στο....Άουσβιτς"

Η φαιδρότητα και η ηλιθιότητα με την οποία αντιμετωπίζεται πια η Χρυσή Αυγή από τους... διώκτες της φανερώνει εκτός του επιπέδου της ντόπιας θολοκουλτούρας και την αμηχανία που νιώθει πια το καθεστώς από την ιλιγγιώδη άνοδο του Εθνικιστικού Κινήματος.


Αυτό που τους "πονάει" περισσότερο είναι το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει... παρασύρει τη νεολαία σε δρόμους Αρετής και Αγώνα και τρέμουν στο ενδεχόμενο να κληθούν να...πολεμήσουν τη νιότη. Γιατί η νεολαία είναι το "νέο Αίμα" είναι που θα ανανεώσει το κατεστημένο και θα το αλλάξει. Και τώρα που καθαρίζει και φαντάζει διαυγές πια από το μολυσματικό διεθνισμό και υλισμό οδηγεί την Ελλάδα στη νέα της... Χρυσή Αυγή που το σύστημα το βλέπει σαν εφιάλτης.

Έτσι λοιπόν κάνουν έκκληση οι....δημοκόποι από το protagon.gr προς την πολιτεία να προγραμματιστούν άμεσα εκδρομές στο Άουσβιτς για να αποφύγουν τα παιδιά να....παρασυρθούν από τη Χρυσή Αυγή.

 Διαβάστε το κωμικοτραγικό άρθρο...

Τουριστικά γραφεία στις ΗΠΑ και στη Βρετανία διοργανώνουν επισκέψεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ανατολικής Ευρώπης, όπως το Άουσβιτς στην Πολωνία. Τα διαφημίζουν στην πελατεία τους μέσω φυλλαδίων με φωτογραφίες και σύντομες λεζάντες που σκοπό έχουν να προσελκύσουν το τουριστικό ενδιαφέρον, όπως κάνουν για οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό αξιοθέατο ή προορισμό διακοπών. Οι υποψήφιοι επισκέπτες ενημερώνονται για μία σειρά από δραστηριότητες ή χώρους που αξίζει να δουν πλησίον των στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπως υπαίθριες αγορές και πολυκαταστήματα με μοναδικές αγοραστικές ευκαιρίες.
Βρετανικές αντιρατσιστικές οργανώσεις διαμαρτύρονται κατά αυτών των τουριστικών γραφείων, καθώς βρίσκουν την όλη διαδικασία προσβλητική για τα θύματα του Ναζισμού. Πώς είναι δυνατόν τα εργοστάσια θανάτου, όπου καθημερινά δολοφονούνταν άμαχοι απ’ όλη την Ευρώπη, να διαφημίζονται σε φυλλάδια διακοπών, και να δέχονται οργανωμένες επισκέψεις από ομάδες τουριστών που λίγο μετά θα ασχοληθούν με την ψυχαγωγία και την καλοπέρασή τους;
Το ζήτημα πάντως είναι αρκετά περίπλοκο. Σε πρόσφατη έρευνα Ισραηλινών και Αυστραλών επιστημόνων της ψυχικής υγείας τονίζεται ότι η επίσκεψη σε ναζιστικό στρατόπεδο επηρεάζει σημαντικά τις υποσυνείδητες σκέψεις και πεποιθήσεις μας. Στην περίπτωση μάλιστα που έφηβοι ή νεαροί ενήλικες επισκέπτονται έναν τέτοιο τόπο μαρτυρίου για χιλιάδες παιδιά και εφήβους που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί, καλό είναι να συνοδεύονται από γκρουπ φίλων ή ανθρώπων με κοινά με τους ίδιους χαρακτηριστικά-όπως η χώρα καταγωγής-ώστε να έχουν την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη στο σοκ που αναμφίβολα θα υποστούν. 
Οι επιστήμονες συμπληρώνουν ότι έχουν πιστοποιηθεί περιπτώσεις εφήβων που ένιωσαν τόσο απαισιόδοξα έπειτα από μία σχετική εμπειρία, ώστε παρουσίασαν έντονη κατάθλιψη ή συμπτώματα ψυχικού νοσήματος. Είναι λοιπόν καλό μετά μία τέτοια επίσκεψη να ακολουθούν επισκέψεις σε μουσεία τέχνης, θέατρα, γκαλερί (ή ακόμα και σε τόπους λατρείας, όπως μια συναγωγή, ή ένας καθεδρικός ναός), σε χώρους δηλαδή όπου συγκεντρώνονται τα θετικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας, καταδεικνύοντας την ικανότητα του ανθρώπου για το καλό, το όμορφο και το πραγματικά αξιόλογο.
Με την άνοδο της Χρυσής Αυγής, τις δηλώσεις πίστης στο χιτλερικό όραμα της καθαρόαιμης άριας φυλής, τη συστηματική παραποίηση της ιστορίας που επιχειρούν οι νεοναζί στη χώρα μας, και τη συνακόλουθη προσπάθεια άρνησης της ναζιστικής θηριωδίας, ακόμη κι από τα έδρανα της ελληνικής Βουλής, δεν θα ήταν ίσως κακή ιδέα η διοργάνωση ταξιδιών για εφήβους και νέους ενήλικες σε τόπους όπου τελέστηκαν τα ναζιστικά εγκλήματα.
Μόνο με την ενεργητική εκμάθηση και κατανόηση των ιστορικών γεγονότων, την ορθή πληροφόρηση από επιστημονικούς φορείς, και τη γνώση των ιστορικών πηγών μπορούν να αντιμετωπιστούν φασιστικά μορφώματα που δηλώνουν απερίφραστα ότι δεν σέβονται το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα κι εξευτελίζουν τη μνήμη τόσων Ελλήνων κι Ελληνίδων -κυρίως Εβραίων, αλλά και χριστιανών ή άθεων- που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα και σε τόπους μαρτυρίου, όπως τα Καλάβρυτα και το Δίστομο, κατά τη διάρκεια της κατοχής.
Όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις των επιστημόνων που ασχολούνται συστηματικά με τις ψυχικές διαστάσεις της ιστορικής μνήμης, η φρίκη του φασισμού αντιμετωπίζεται μόνο από οργανωμένες ομάδες που τα μέλη τους αλληλοϋποστηρίζονται συναισθηματικά, μέσα σε ευνομούμενες κοινωνίες που προστατεύουν το δικαίωμα των πολιτών στην ελευθερία έκφρασης, την αξιοπρεπή διαβίωση, και τον σεβασμό του κάθε προσώπου.


Υ.Γ.
Προτείνουμε επίσης να προγραμματιστούν επισκέψεις των παιδιών και στη Δρέσδη για να θαυμάσει η νεολαία μας το ήθος... των συμμάχων! και εκεί τα οστά, οι οπές στα τείχη και τα θραύσματα στο έδαφος ακόμη υπάρχουν!!!


Πασπαρτου