Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Συνεχίζεται το συγκυβερνητικό θέατρο, ενώ είναι προγραμματισμένες οι νέες μειώσεις μισθών

Μπορεί οι πολιτικάντηδες σε κάθε πακέτο μέτρων να ισχυρίζονται ότι αυτό είναι το «τελευταίο» και ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις». 
Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως τα λένε οι πολιτικάντηδες που ψεύδονται ασυστόλως και ενσυνειδήτως, προκειμένου να κοροϊδέψουν τον Ελληνικό Λαό. Ως γνωστόν στην Ελλάδα αποφασίζει η τρόικα και η συγκυβέρνηση απλώς εφαρμόζει τα προγραμματισμένα.

Διαβάζουμε, λοιπόν, στη πολυσέλιδη (σε μορφή τόμου) έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα ότι υπάρχει ήδη πρόβλεψη για περαιτέρω μείωση μισθών κατά 7% φέτος και 1,5% το 2014. Ενώ για τον πληθωρισμό υπάρχει μόνο μακροπρόθεσμη πρόβλεψη ότι θα παραμείνει κάτω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, αφού το εξαγωγικό κενό δεν πρόκειται να κλείσει μέχρι το 2020.

Τουτέστιν οι Έλληνες δεν πρόκειται να ανακουφιστούν ούτε καν μεσοπρόθεσμα. Η πολιτική του ΔΝΤ προστάζει περισσότερη λιτότητα, μεγαλύτερες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ παράλληλα θα ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα ξεκινώντας με το νερό και τις εταιρίες ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ.Για τις τελευταίες υπάρχει άλλη μία ισχυρή διάψευση στην έκθεση του ΔΝΤ, η οποία μιλάει και για ρευστοποίηση των επιχειρήσεων αυτών, δηλαδή για ξεπούλημα τους ενώ είναι κλειστές.

Η ψευδολογία των πολιτικάντηδων, οι οποίοι παθαίνουν αλλεργία όποτε ακούγεται η αλήθεια και αρχίζουν και τρέχουν δεν έχει όριο. Η έκθεση των αφεντάδων τους είναι πλήρως κατατοπιστική για τα μελλούμενα, αρκεί κάποιος να την διαβάσει. Υπό το φως των νέων αυτών αποκαλύψεων, αναρωτιόμαστε τι πρόκειται να κάνουν οι «κουρασμένοι» βουλευτές, που έλεγε ο Στουρνάρας. Το σίγουρο είναι ότι θα κληθούν να ψηφίσουν και άλλες μειώσεις μισθών και άλλα νέα επώδυνα μέτρα.