Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Εφημερίδα “Δημοκρατία”: Άδειασμα Δραγασάκη για τις παρεμβάσεις του κατά της Χρυσής Αυγής

Σε πλήρη αμηχανία βρίσκεται το καθεστώς αναφορικά με την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει για την ανάσχεση της Χρυσής Αυγής. Βέβαια, κάθε προσπάθεια αποδεικνύεται μάταιη και πέφτει στο κενό, καθώς το Εθνικιστικό ποτάμι έχει "φουσκώσει" και δεν γυρίζει πίσω.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μνημειώδους αστοχίας των αντιπάλων του Εθνικιστικού Κινήματος αποτελεί η συμπεριφορά του Συριζαίου αντιπροέδρου της Βουλής, Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος χρησιμοποιεί παράτυπα την θεσμική του θέση για να φιμώσει τον λόγο των Ελλήνων Εθνικιστών. Η Αλήθεια όμως δεν περιορίζεται και η αποτυχία του είναι εμφανής.

Η Χρυσή Αυγή έχει καταγγείλει την στάση του εν λόγω αντιπροέδρου, ο οποίος κινείται με καθαρά κομματικά κριτήρια και συμπλεγματική συμπεριφορά απέναντι στους συναγωνιστές της Χρυσής Αυγής. Μετά την κριτική που δέχθηκε από την "Καθημερινή", ήρθε σήμερα και το σχόλιο του Μανώλη Κοττάκη από την "Δημοκρατία" να αναδείξει την υποκρισία και συνάμα πλήρη αποτυχία του συστήματος να ανακόψει την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο με τίτλο "Λάδι στη φωτιά": "... Δεν νομίζω ότι μπορούμε να διαπραγματευόμαστε το περιεχόμενο της ελευθερίας. Πράγματι, ο λόγος της βουλευτού μπορεί να μη βρίσκει ερείσματα στο Σύνταγμα. Ωστόσο θεωρώ ότι δουλειά του προεδρείου δεν είναι να αξιολογεί τη συνταγματικότητα των φράσεων που λέγονται στην Ολομέλεια. Δουλειά του είναι η τήρηση του κανονισμού. Αν ο εκάστοτε προεδρεύων έπαιζε το ρόλο του συνταγματικού δικαστή, τότε το ΚΚΕ, που διακηρύσσει ότι στόχος του είναι η ανατροπή του καθεστώτος, θα έπρεπε να αποβάλλεται κάθε μέρα. Να μην επεκταθώ σε ορισμένους αναρχικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

...Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν αισθάνονται άνετα στο Κοινοβούλιο. Το θεωρούν εχθρικό έδαφος. Είτε λόγω των περιορισμών που τους έχει επιβάλει ο αρχηγός τους είτε λόγω της απομόνωσης που τους έχουν επιβάλει οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές ομάδες ή λόγω του ελιτισμού που διακρίνει ορισμένες βεντέτες απέναντί τους. Όποια εκδοχή και αν πάρουμε, πρόκειται για μια πραγματικότητα. Ναζιστές ξεναζιστές, εθνικιστές ή άκρα, απλοί άνθρωποι είναι οι περισσότεροι χωρίς κοινοβουλευτική εμπειρία. Το βήμα του Κοινοβουλίου δεν το νιώθουν ακόμη δικό τους χώρο, θα αργήσουν ίσως. Όταν λοιπόν με την παραμικρή ατάκα δέχονται παρατηρήσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις διαπιστώνουν επιλεκτική ανοχή, τότε αυτομάτως κατατρύχονται από το σύνδρομο του διωκόμενου και του αδικημένου..."

Το μόνο που θα προσθέσουμε είναι ότι όσο κι αν ενοχλούν τα λεγόμενα της Χρυσής Αυγής, οι συναγωνιστές δεν θα σταματήσουν να μιλάνε την γλώσσα της αλήθειας εντός κι εκτός Κοινοβουλίου!