Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Νέο πολιτικό ανέκδοτο: «Πατριωτική τάση» δημιουργεί ο Σύριζα

Υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπαψε να αποτελεί ένα μάζεμα συνιστωσών και αποτελεί, πλέον, ενιαίο κόμμα.
 Αυτό, όμως, συμβαίνει τυπικά, καθώς ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει στο συνονθύλευμα αυτό. Έτσι, απ΄ότι πληροφορούμαστε, μια ακόμη συνιστώσα, τάση, φράξια, όμιλος, ομάδα κ.λ.π. δημιουργείται εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την δημιουργία «πατριωτικής τάσης», η οποία προέρχεται από «σοσιαλιστές» και Πασοκογενείς συριζαίους. Μάλιστα, ένας από τους πρωτοστατούντες σ΄αυτή την κίνηση, ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ  Δ. Τσούκαλης  δήλωσε ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να χαρίσει τον πατριωτισμό στους πατριδοκάπηλους».

Η πρώτη λογική απορία που μας έρχεται κατευθείαν στο μυαλό, είναι ποιος έχασε τον Πατριωτισμό του για να τον βρει ο ΣΥΡΙΖΑ; Συν τοις άλλοις, το να δημιουργείς «πατριωτική τάση» μέσα στο κόμμα σου αποτελεί μια έμμεση ομολογία ότι υπάρχει έλλειμμα Πατριωτισμού σ΄αυτό και επομένως, με την δημιουργία αυτής της τάσης, πρέπει  να ενισχυθεί. Ο Τσούκαλης, ο οποίος χαρακτηρίζει ως πατριδοκάπηλους όσους δεν αντιλαμβάνονται την έννοια του Πατριωτισμού υπό το οπτικό πρίσμα της ροζ αριστεράς, δεν έχει δικό του το Εθνικό Φρόνημα για να είναι σε θέση να το κρατά ή να το χαρίζει όπου γουστάρει.

Αντί να παραδίδει μαθήματα Πατριωτισμού, ας κοιτάξει τα χάλια του κόμματός του και τις κατά καιρούς ανθελληνικές θέσεις που παίρνουν είτε τα μορφώματα που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ (ΔΕΑ, «Κόκκινο», Ρόζα), είτε βουλευτές  (Γαϊτάνης, Τατσόπουλος), είτε στελέχη του (Θεοδωρίδης). Αφού δεν το έχουν, γιατί πασχίζουν άδικα να αποδείξουν ότι είναι κάτι το οποίο δεν τους ταιριάζει καθόλου; Μια  χαρά τα πάνε με τους σκοπιανούς, τους τούρκους, τους αλβανούς, τους «αντιεξουσιαστές» που καίνε τις Ελληνικές Σημαίες, τους ομοφυλόφιλους, τους λαθρομετανάστες. 

Γιατί ανακατεύονται με κάτι το οποίο στην ουσία μισούν; Καταλαβαίνουμε ότι ως γνήσια λιγούρια της εξουσίας δεν έχουν τον παραμικρό ηθικό ενδοιασμό να πραγματοποιούν εντυπωσιακές κωλοτούμπες σε καθημερινή βάση. Μόνο που το αποτέλεσμα  παραμένει πάντοτε το ίδιο: Γελοιοποιούνται…

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΣΤΟΡΑΣ