Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Όταν η στοχευμένη φιλανθρωπία δεν ενοχλεί…

Η πολυδιαφημισμένη «αγάπη» του «συνταγματικού τόξου» για τον Ελληνικό Λαό καθώς και η συμπόνοια του για το φτωχοποιημένο πια Έλληνα
τον τελευταίο χρόνο εκφράζεται  απαγορεύοντας, με «δημοκρατικές» διαδικασίες, τις διανομές τροφίμων ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή. Μιλούν για αντισυνταγματικότητα, για συσσίτια μίσους, για ρατσισμό.

Την τελευταία φορά μάλιστα, τόλμησε και γνωστή πολυτεχνίτισσα δημοσιογράφος, συγγραφέας, σεναριογράφος, κόρη και σύζυγος βουλευτών, να προτρέψει τους Έλληνες να τρώνε από τα σκουπίδια παρά να συμμετέχουν στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής. Λέτε να έχει δοκιμάσει και να τα βρήκε νόστιμα; Μπα, άλλωστε δεν υπάρχουν σκουπίδια gourmet.  Η ίδια βέβαια δεν φρόντισε να δώσει κάτι από το «υστέρημά» της, ούτε από τη βουλευτική αποζημίωση του συζύγου της για να ανακουφίσει τους συμπατριώτες της.

Αυτό που μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση όμως είναι ότι η ευαισθησία στο ρατσισμό είναι επιλεκτική. Ξυπνά μόνο όταν ωφελούνται οι Έλληνες. 

Χαρακτηριστική περίπτωση στοχευμένης φιλανθρωπίας είναι αυτή της οικογένειας του, προσφάτως συλληφθέντος για ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση, Βίκτωρα Ρέστη. Ο εφοπλιστής και μέλος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Ελλάδος έγινε μεγαλοπαράγοντας των ΜΜΕ, αγοράζοντας ποσοστά σε κανάλια και εφημερίδες ενώ πήρε και το 51% της First Business Bank.   

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας, που δήλωνε «για να με φορολογήσεις βρες με πρώτα», χρηματοδοτούσε τις φιλοδοξίες του με δανεικά κι αγύριστα από την τράπεζά του, την οποία, αφού χρησιμοποίησε ως «πλυντήριο», την άφησε να καταστραφεί, χρεώνοντας μάλιστα τον Ελληνικό Λαό με 524,3 εκ. ευρώ, χωρίς ίχνος φιλανθρωπικών αισθημάτων.

Βλέπετε η οικογένεια Ρέστη ευεργετεί μόνο συγκεκριμένης Καταγωγής ανθρώπους. Η κυρία Μπέλλα Ρέστη, μητέρα του προαναφερθέντος επιχειρηματία, είναι πρόεδρος του Ισραηλίτικου Συλλόγου Αθηνών και μέλος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Ρόδου, ενώ κατέχει και τον τίτλο της μεγάλης ευεργέτιδας του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος. Η «φιλάνθρωπη» αυτή κυρία έχει ιδρύσει το «Ρέστειον» Κέντρο Ηλικιωμένων στη Βούλα που φιλοξενεί γέροντες ΜΟΝΟ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.

Οι Έλληνες γέροντες δεν έχουν ανάγκη φιλοξενίας;

Αυτό δεν είναι ρατσιστικό και αντισυνταγματικό, κύριοι του «προοδευτικού, δημοκρατικού, συνταγματικού τόξου»;

Σας διέφυγε ή μήπως σας ευεργέτησε κι εσάς η «Αγία οικογένεια»;


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΑΤΡΙΔΟΥ