Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΡΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Τ.

Στις 5/8/2013 στα γραφεία της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον συναγωνιστή Δημήτρη Τ. με θέμα μια εκτενή ιστορική αναφορά στην ζωή, τη δράση και το πνευματικό έργο του μεγίστου  Ίωνα Δραγούμη. 

Το λόγο έλαβε πρώτος ο συναγωνιστής βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Γραφείου Γεώργιος Γερμενής ο οποίος τίμησε με την  παρουσία του για άλλη μια φορά τα γραφεία της τοπικής μας. Ο συναγωνιστής Γερμενής αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν στο Μαρκόπουλο κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς που έκαψε εκτάσεις , σπίτια και αποθήκες, στην αυταπάρνηση που έδειξαν οι χρυσαυγίτες στο κάλεσμα βοηθείας των τοπικών αρχών και των κατοίκων και στον τρόμο που διακατέχει το σύστημα προκειμένου να μην αναδειχτεί το κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής ,  γνωρίζοντας ότι ο λαός επαινεί και  απονέμει τα εύσημα , κάθε φορά που το εθνικιστικό κίνημα μας  προσφέρει χείρα βοηθείας, με τον ακτιβισμό του. Τέτοιου είδους σπασμωδικές ενέργειες λειτουργούν σαν μπούμερανγκ εναντίον αυτών που τις διατάζουν και το γνωρίζουν καλά, αφού τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων τους κάνουν και χάνουν τον ύπνο τους με την κατακόρυφη άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Τον λόγο έλαβε μετά ο συναγωνιστής Δημήτριος Τ. ο οποίος αναφέρθηκε στην νεανική ζωή του ΙΔΑ των Ελληνικών Γραμμάτων, τον πατέρα του Εθνικισμού των Ελλήνων , τον μεγάλο Ίωνα Δραγούμη
.Περιέγραψε την ιστορική διαδρομή  του εθνομάρτυρα, τους αγώνες που έδωσε από τις θέσεις που κατά καιρούς τον έταξε το καθήκον, το πλούσιο συγγραφικό του έργο που μέχρι και  σήμερα αποτελεί φωτεινό φάρο για το εθνικιστικό ρεύμα, την στρατιωτική του θητεία, τους αγώνες του για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και των Δωδεκανήσων και το τραγικό τέλος του από τους πραιτωριανούς του βενιζελισμού, ο οποίος ποτέ δεν του συγχώρεσε  τον εθνικιστικό λόγο του και τους καθαρούς αγώνες του για την ολοκλήρωση της πατρίδας. Τέλος, ο συναγωνιστής , διάβασε μικρά σημαντικά κείμενα από το πλουσιότατο συγγραφικό έργο του Ίωνα  Δραγούμη, τα οποία στις σημερινές τραγικές μέρες που ζει και βιώνει ο Ελληνικός Λαός, ακούγονται τραγικά επίκαιρα, αλλά ακόμα και σήμερα δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι Έλληνες, αν θέλουν να ζήσουν σε μια πατρίδα που θέλουν να τους ανήκει.

Ο Ίωνας Δραγούμης ήταν ο Χρυσαυγίτης της εποχής του, που τόλμησε να τα βάλλει με το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής …

ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!