Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΤΟ ΤΖΑΜΙ, ΟΙ… ΣΚΛΗΡΟΙ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ… ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ

Γράφει ο Αντίοχος

Ψηφίστηκε –όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο- η τροπολογία σχετικά με τις διαδικασίες ανέγερσης του (πρώτου, γιατί σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλα…) μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό, βάσει της οποίας ρυθμίζονται πολεοδομικές εκκρεμότητες ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του. «Κατά» ψήφισε η Χρυσή Αυγή και το μόρφωμα Καμμένου, ενώ υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα του… συνταγματικού τόξου: ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και η νουδούλα (της οποίας, κάποιοι βουλευτές, σε παρελθόντα χρόνο, παρίσταναν τους… σκληρούς και τους… αδιάλλακτους σε κάτι τέτοια ζητήματα).

Επειδή πολύ κουβέντα –και στη βουλή- έγινε για την ψήφο των ΑΝΕΛ και τις περιβόητες «κόκκινες γραμμές»: βάζω «κόκκινες γραμμές» με κάποιον που συγκυβερνώ, δε σημαίνει ότι...
δεν ψηφίζω ένα νομοσχέδιο –γνωρίζοντας ότι θα το ψηφίσουν όλοι οι άλλοι και θα γίνει νόμος του κράτους- και μετά συνεχίζω τη συγκυβέρνηση σα να μην τρέχει τίποτα. Βάζω «κόκκινες γραμμές», σημαίνει ότι ή αποσύρεις το νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνώ, ή φεύγω από τη συγκυβέρνηση. Τα υπόλοιπα είναι για τους αφελείς!