Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Στοιχεία σοκ από την Κομισιόν: Το 2060 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί κατά 23%!

Πραγματικά εφιαλτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως από έκθεση της Κομισιόν, στην οποία γίνεται αναφορά στην γήρανση του πληθυσμού της Ευρώπης συνολικά.
Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή την έκθεση η Ελλάδα αναμένεται να δει τον πληθυσμό της να μειώνεται κατά 23% έως το 2060, ενώ την ίδια στιγμή εκτιμάται ότι οι ηλικιωμένοι , άνω των 65 ετών, θα αυξηθούν κατά περίπου 500.000 άτομα.

Από τα στοιχεία επίσης , τα οποία παρατίθενται στην έκθεση και αφορούν την Ελλάδα, ξεχωρίζει το γεγονός ότι σε επίπεδο ορίων ηλικίας τα άτομα που ανήκουν στην κατηγορία 55-64 ετών από το 8,1% που καλύπτουν σήμερα την αγορά εργασίας θα αυξηθούν στο 25,6% το 2060, γεγονός που σημαίνει ότι θα αυξηθούν σημαντικά τα όρια συνταξιοδότησης . Απόδειξη αυτής της αλλαγής είναι ότι ενώ το 2013 το ποσοστό των συνταξιούχων που είναι κάτω των 65 ετών ανέρχεται στο 23%, η Κομισιόν υπολογίζει ότι το 2060 το αντίστοιχο ποσοστό δεν θα υπερβαίνει το 3,9% μόλις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι επόμενες γενιές, σε ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό, για να καταφέρουν να βγουν στην σύνταξη θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει ηλικιακό όριο άνω των 65 ετών.

Μία έκθεση , η οποία προβλέπει ότι σε 35 χρόνια από τώρα η Ελλάδα θα έχει απολέσει το ¼ περίπου του πληθυσμού της και οι άνω των 65 ετών θα αυξηθούν σε εντυπωσιακό βαθμό, αν μη τι άλλο, πρέπει να χτυπήσει το «καμπανάκι κινδύνου», καθώς αφορά άμεσα την ίδια την επιβίωση του Έθνους μας. Οι Κυβερνώντες , όμως, της μεταπολίτευσης και του «Συνταγματικού τόξου» , δεν ενδιαφέρονται για τέτοια ζητήματα. Εξάλλου, είναι οι ίδιοι που με τις πολιτικές τους από το 1974 μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει στην τραγική αυτή κατάσταση , επιδιώκοντας από τη μία μεριά την συρρίκνωση και τη γήρανση του Ελληνικού Λαού, ενώ από την άλλη την αντικατάστασή του με τους λαθρομετανάστες που κατά κύματα έρχονται στη χώρα μας.

Γιώργος Μάστορας