Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ… ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Tα στοιχεία περί της άτυπης στάσης πληρωμών που έχει κηρύξει το κράτος στο εσωτερικό της χώρας (ενώ στους διεθνείς τοκογλύφους τα σκάει κανονικότατα…), οδηγούν τους πολίτες να μην πληρώνουν, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο.
 
Έτσι, με τα 418 εκατομμύρια ευρώ που προστέθηκαν τον Μάρτιο και τα 500 και άνω που προστέθηκαν τον Απρίλιο στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες προμηθευτές του, το σύνολο των οφειλών φτάνει τα 5 δις. ευρώ!
 
Παράλληλα, μέσα στον Απρίλιο προστέθηκαν στα....
χρέη των πολιτών προς την εφορία 602 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα τα παλιά και τα νέα χρέη προς τις εφορίες να ξεπερνούν τα 77 δισ. ευρώ. Κι αν σ’ αυτά προστεθούν και οι οφειλές προς τα τελωνεία, τα συνολικά χρέη ξεπερνούν τα 80 δισ. ευρώ.
 
Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση της Goldman Sachs, τον Απρίλιο αποσύρθηκαν από τις τράπεζες περίπου 7 δισ. ευρώ, ενώ ο συνολικός αριθμός των χρημάτων που έχουν αποσυρθεί μέσα στο 2015, είναι περίπου 28 δισ. ευρώ.
 
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, το μόνο που απομένει είναι να γίνει το μεγάλο «μπαμ» και να μείνει τίποτα όρθιο. Που όπως φαίνεται, αυτό το «μπαμ» δε θα αργήσει και πολύ…