Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΤΩΡΑ, ΤΑ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ… ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ! ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΦΤΗΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΜΕ… ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ!

Γράφει ο Αντίοχος

Πριν από αρκετά χρόνια, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ χαροπάλευε κάθε φορά που γίνονταν εκλογές, κάποιο νούμερο που ήταν δήμαρχος Καισαριανής, είχε πει στο κανάλι Alter ότι συμφώνησε με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας για την προμήθεια φτηνού πετρελαίου για τους δημότες του. Βέβαια, μετά το θόρυβο που έγινε, δεν ξανακούσαμε τίποτα για το… φτηνό πετρέλαιο της Καισαριανής. Αλλά, όπως φαίνεται, υπάρχουν κι άλλοι συριζαίοι που ζήλωσαν τη δόξα του τότε δημάρχου Καισαριανής.

Μιλάμε για τον μεγάλο… μουτζαχεντίν του μαρξισμού-λενινισμού-σταλινισμού,...
αγιατολάχ Λαφαζανί, που συναντήθηκε με τον πρέσβη της Βενεζουέλας. Ιδού τι συμφώνησαν τα συντρόφια:

«Συμφωνία συνεργασίας Ελλάδας-Βενεζουέλας στον τομέα της ενέργειας και, ειδικότερα, στα θέματα του πετρελαίου και της εξόρυξης υδρογονανθράκων συμφωνήθηκε σε σημερινή συνάντηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φερνάντες Φαρίτ. Οι δύο πλευρές εκδήλωσαν, επίσης, την κοινή τους βούληση να προχωρήσουν σε συνέργειες σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και, ιδιαίτερα, στον αγροτο-διατροφικό τομέα και τη μεταποίηση. Ο πρέσβης της Βενεζουέλας εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στην ελληνική κυβέρνηση και στην προσπάθειά της να δώσει μία εναλλακτική προοδευτική διέξοδο για τον ελληνικό λαό και τον τόπο.
Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης εξέφρασε την εκτίμησή του στον πρωτοπόρο ρόλο της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα όχι μόνο για την περιοχή της Λατινικής Αμερικής, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

Τόνισε ότι ο αγώνας αυτός του λαού της Βενεζουέλας, που εμπνέεται από τις αρχές και τις αξίες της Μπολιβαριανής επανάστασης, δείχνει ότι και μικρές χώρες μπορούν να σηκωθούν όρθιες και να αντιμετωπίσουν τις ιμπεριαλιστικές πιέσεις και απειλές».

(ΥΓ) 1: Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που συλλέξαμε, σε αντάλλαγμα για το φτηνό πετρέλαιο που θα μας δίνουν οι σύντροφοι της Βενεζουέλας (μέσω… αγωγού που θα καταλήγει κάτω από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Κουμουνδούρου…), θα τους προμηθεύουμε με… χαρτί υγείας, που τελευταία παρουσιάζει μια κάποια έλλειψη…

(ΥΓ): Ερώτηση κρίσεως: Όταν ο υπουργός Αμύνης της συγκυβέρνησης μιας χώρας, ανακοινώνει την πρόθεσή του να δώσει επιπλέον βάσεις στους Αμερικανούς και ο υπουργός ΠΑΠΕΝ της ίδιας χώρας και της ίδιας συγκυβέρνησης, μιλάει ξεδιάντροπα για… αντιιμπεριαλισμό, πόσες… κλωτσιές θέλουν και οι δυο τους;