Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Mόνο ελευθερία

Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά στην στήλη "Εγέρθητι"


Οι ολοκληρωτικές αντιλήψεις των κομμάτων της Μεταπολίτευσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ που θεωρούν το κράτος ιδιοκτησία τους, είναι μια από τις βασικές αιτίες της κακοδαιμονίας της Ελλάδος τα τελευταία σαράντα χρόνια. Η ανάγκη της ανατροπής αυτού του τρόπου του πολιτεύεσθαι γίνεται επιτακτική, καθώς τόσο οι διεθνείς συγκυρίες όσο και η εσωτερική πολιτική ισορροπία ανοίγουν τις προοπτικές της εξυγίανσης του δημοσίου βίου από τις πληγές δεκαετιών. Δυο σημαντικά γεγονότα των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν την αναγκαιότητα αυτή. Είναι οι ανακοινώσεις της Προέδρου της Βουλής αναφορικά με την εγκυρότητα των νόμων που ψηφίστηκαν από την αντισυνταγματική βουλή των 292 ή 294, και η εισαγγελική πρόταση για τους όρους αποφυλακίσεως του Αρχηγού και ενός ακόμη βουλευτού του τρίτου σε εκλογική δύναμη, πολιτικού κόμματος της χώρας.

Παρά τα πρωτοφανή κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα του φυρερίσκου Σαμαρά, και τις χυδαίες παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη εχέφρονες πολιτικοί οι οποίοι αντιλαμβάνονται πως η έξοδος από τα αδιέξοδα των Πασόκ και ΝΔ περνά μέσα από την τήρηση της νομιμότητας και τον δημοκρατικό διάλογο. Πράγματι, η θέση της κας Κωνσταντοπούλου δυσαρέστησε αυτούς, που στοιχηματίζουν στην καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας, για να παρατείνουν την παραμονή τους στα προνομιακά σαλόνια της εξουσίας. Μνημόνια και δεσμεύσεις ξεπουλήματος της περιουσίας του Ελληνικού Λαού σε συγκεκριμένους μεγαλοεργολάβους και συνεργάτες ξένων συμφερόντων, είναι άκυρα και αντισυνταγματικά.

Θα έχει το σθένος το κόμμα να στηρίξει τα αυτονόητα που είχε την παρρησία να υποστηρίξει η νέα Πρόεδρος της Βουλής; Είναι χαρακτηριστικό της αποκάλυψης της πλάνης των «δεξιών» και «αριστερών» προσωπείων που έχουμε εδώ και καιρό επισημάνει, ότι η κα Κωνσταντοπούλου, Αριστερή ούσα, αμφισβήτησε τις αποφάσεις που στρέφονται εναντίον της Ελλάδος, σε αντίθεση με την Δεξιά προκάτοχό της, Μπενάκη, που αδιαμαρτύρητα ομολόγησε την αναγκαιότητα εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας ανοίγοντας την αυλαία της Προεδρίας του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, Παπούλια. Μένει να αποδειχθεί αν ο Σύριζα έχει το θάρρος να χρησιμοποιήσει την πολιτική σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής επειδή έκοβε ψήφους από την ΝΔ, για να ελευθερώσει την χώρα και τον λαό από την μέγγενη των δανειστών του Πασόκ και της ΝΔ.

Η ανακοίνωση των όρων που έθεσε ο Εισαγγελέας για την αποφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου και Παππά, αποδεικνύει ότι κάποιοι στην Δικαιοσύνη εξακολουθούν να λειτουργούν με κριτήρια εξωθεσμικά και μικροκομματικά. Μόνον έτσι εξηγείται η πρόταση επιβολής εγγύησης εκατόν είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ στον κ. Μιχαλολιάκο, με κριτήριο προφανώς τα εισοδήματα των βουλευτών της μίζας, των μαύρων ταμείων και των καταθέσεων στα μαγαζάκια των Goldman. Και αν η απαγόρευση μετακίνησης με πλωτά μέσα στον βουλευτή Επικρατείας του κόμματος, έχει μια, ας πούμε, λογική, η απαγόρευση χρήσεως εναερίων μέσων, που έχουν συγκεκριμένο τόπο και χρόνο αναχώρησης και άφιξης, προϋποθέτει ότι ο βουλευτής προτίθεται διαπιστωμένα να κάνει… αεροπειρατεία.

Ο τραγέλαφος που προκάλεσαν οι παρεμβάσεις Σαμαρά στην Δικαιοσύνη είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα. Οι αντιδράσεις όμως στην τοποθέτηση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου στην σωστή της βάση, δείχνουν πόσο φοβάται η παγιωμένη μαφία του παλαιοκομματισμού την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Η εφαρμογή των Νόμων πρέπει να ξεκινά από τον τόπο που γεννιούνται. Το Κοινοβούλιο. Στην Ελλάδα και την Πολιτική λείπουν οι πολιτικοί με συνείδηση, κοινή λογική και αξιοπρέπεια. Η πολιτική δίωξη των βουλευτών της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας με αμιγώς πολιτικά και ιδεολογικά κριτήρια, πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Καμία άλλη επιλογή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για να αποκατασταθεί το Δίκαιο, πέραν της απελευθέρωσης όλων των πολιτικώς διωχθέντων, οι οποίοι δεν εμπλέκονται σε συγκεκριμένες κακουργηματικές πράξεις. Από την είσοδό τους στην Βουλή το 2012, επί δεκαοκτώ μήνες με τον παράνομο εγκλεισμό τους στην φυλακή, και με την νωπή λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου, ο Αρχηγός και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής απέδειξαν ότι ολίγοι με ακέραιη συνείδηση και αποφασισμένοι, μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες και να πανικοβάλουν τους τρομοκράτες με τις γραβάτες.

Η κυβέρνηση που προέκυψε από τις ίδιες εκλογές, θα έχει το θάρρος να εφαρμόσει τις διακηρύξεις της, να απαλλάξει την χώρα από τα μνημόνια, και να επαναφέρει στην Πολιτική την ουσία της Δημοκρατίας, την αντιπαράθεση των ιδεών και τον δημοκρατικό διάλογο;