Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Τρίτη πολιτική δύναμη με ανοδικές τάσεις η Χρυσή Αυγή - Καταρρέει η ψοφοδεξιά!


Δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία Interview για λογαριασμό καναλιού της βορείου Ελλάδος. Πριν παραθέσουμε τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας,
 αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, λειτουργώντας για λογαριασμό του συγκεκριμένου καναλιού υπήρξε εξόχως φειδωλή στην απόδοση ποσοστών στην Χρυσή Αυγή, δείχνοντας ότι το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών θα έρθει κάτω από το ΠΑΣΟΚ!

Εν τέλει διαψεύστηκαν πανηγυρικά και η Χρυσή Αυγή αναδείχτηκε τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου, αποδεικνύοντας ότι οι δημοσκοπήσεις είναι χρήσιμες μόνο για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης και πως μόνο η συγκριτική μελέτη των αποτελεσμάτων μπορεί να εμφανίσει τάσεις και όχι ποσοστά.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης:

ΣΥΡΙΖΑ  39,8%
ΝΔ 17,0%
Χ.Α. 5,7%
ΠΟΤΑΜΙ 4,2%
ΚΚΕ 5,1%
ΑΝΕΛ 4,8%
ΠΑΣΟΚ 3,2%

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, για το ίδιο κανάλι, που διενεργήθηκε πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, η Χρυσή Αυγή ήταν 6η (!) πίσω από Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, με 4,5%. Την ίδια ώρα η ΝΔ βρισκόταν δεύτερη με 25%, οριακά πίσω από τον Σύριζα. Έτσι μπορούμε ευκόλως, συγκρίνοντας τις δύο δημοσκοπήσεις, να εξάγουμε δύο ασφαλή συμπεράσματα. Πρώτον ότι η Χρυσή Αυγή γιγαντώνεται και δεύτερον ότι η ΝΔ καταρρέει.

Κοιτώντας τα άλλα στοιχεία της δημοσκοπήσεως, βλέπουμε ότι σιγά – σιγά ανεβαίνει το ποσοστό των ανθρώπων που αντιλαμβάνονται ότι ο Σύριζα βάπτισε το κρέας ψάρι. Συγκεκριμένα 58% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Σύριζα ούτε κατάργησε την Τρόικα, ούτε υλοποιεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ενώ το 50,5% δεν είναι ικανοποιημένοι από την πορεία διαπραγμάτευσης μέχρι σήμερα.

Αυτά τα στοιχεία δείχνουν πως το ποσοστό που λαμβάνει ο Σύριζα είναι προσωρινό και πως συντόμως η μοναδική γνήσια αντιμνημονιακή δύναμη στην Ελλάδα, η Χρυσή Αυγή, θα γιγαντωθεί με ακόμα εντονότερους ρυθμούς σύντομα.

Υ.Γ. Σήμερα βγήκε στην δημοσιότητα και μία δημοσκόπηση της MARC που αναδεικνύει ότι απαιτείται ένα... υπογλώσσιο για να αντιληφθούν μερικοί ότι τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου είναι η Χρυσή Αυγή. Στα άλλα δεδομένα της απλώς επιβεβαιώνεται η κατάρρευση της ψοφοδεξιάς.