Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες πίσω από τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη;

Αναπάντητα μένουν τα αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με την εξαφάνιση και τον τραγικό θάνατο του νεαρού Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αυτό που έχει διαφανεί είναι ότι ο άτυχος νεαρός έπεφτε θύμα εκφοβισμού και βίας από συμφοιτητές του στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, οι οποίοι δρούσαν ανεξέλεγκτα.


Ποιος ή ποιοι ήταν αυτοί που είχαν δώσει μια άτυπη ασυλία στους βασανιστές του Βαγγέλη Γιακουμάκη; Πριν 15 μέρες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης σε δημόσια επιστολή του έγραψε: "Η εμπλοκή οποιουδήποτε πολιτικού και για οποιονδήποτε λόγο απόκρυψης είναι τόσο αποδοκιμαστέα ώστε θα έπρεπε για λόγους ηθικής τάξης και παραδειγματισμού ο αρχηγός του κόμματός του να τον αποβάλει από τη Βουλή. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταδικάζονται δημόσια πριν γίνουν καρκινογόνα." Ποιος είναι επιτέλους κ. Πανούση ο πολιτικός αυτός στον οποίο αναφέρεστε;

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα φωτογραφίζει έναν Κρητικό βουλευτή από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος με παρεμβάσεις του κάλυπτε τις ανομίες και έδινε άσυλο στην παρέα των βασανιστών. Πριν λίγες μέρες και ενώ αρκετοί βουλευτές της Κρήτης έχουν ζητήσει με δημόσια δήλωσή τους να αποκαλυφθεί το όνομα του συναδέλφου τους που εμπλέκεται στην υπόθεση, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης διέψευσε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, λέγοντας πως ο ίδιος είχε παρέμβει για... άλλη υπόθεση.

Χθες με ένα tweet ο Θάνος Τζήμερος κατηγόρησε ανοιχτά τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη ότι αυτός είναι πίσω από το κουκούλωμα, γράφοντας: "Μαρκογιαννάκη, χτύπα κι ένα τηλέφωνο τώρα στην Αστυνομία Ιωαννίνων να πέσουν στα μαλακά οι προστατευόμενοί σου".

Ο κ. Πανούσης οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε δημόσιες καταγγελίες και να μην αναμένει οποιαδήποτε κίνηση φιλοτιμίας από τον ένοχο ή τον αρχηγό του κόμματός του.

Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για αυτήν την τραγική υπόθεση και πρέπει άμεσα τα ονόματα των εμπλεκόμενων επίορκων πολιτικών να έρθουν στο φως και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.