Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Όταν τα σκίτσα της “Εφημερίδας των συντακτών” προτρέπουν σε βία κατά της Χρυσής Αυγής

Στην «εφημερίδα των Συντακτών», αποθρασυμένοι πλήρως από το πόλεμο όλου του συστημικού φάσματος εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, φροντίζουν σε κάποιες περιπτώσεις να μην κρατούν ούτε τα προσχήματα ως προς την προτροπή βίας κατά των Χρυσαυγιτών.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός σκιτσογράφου της εν λόγω φυλλάδας, ο οποίος επανειλημμένως μέσα από τα γελοία σκίτσα του δικαιολογεί ενδεχόμενες πράξεις βίας κατά Χρυσαυγιτών.

Το περασμένο Σάββατο, η έμπνευσή του ήταν ότι η.....
«θεραπεία» ενός «φασίστα» γίνεται, όπως χαρακτηριστικά γράφει, με «σφαλιάρες δύο φορές την ημέρα, μετά το φαγητό», με τρεις χαρακτηριστικές φιγούρες αντιφασιστών (ο ένας, μάλιστα, κρατάει και ρόπαλο. Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται...) να περιμένουν για τα περαιτέρω. Ο συγκεκριμένος σκιτσογράφος, ο οποίος στο παρελθόν έχει δημιουργήσει σκίτσα όπου «φασίστες» λιώνονται από το πάτημα ενός παπουτσιού αντιφασίστα, προτρέπει ανοιχτά σε άσκηση βίας κατά πολιτικών του αντιπάλων.

Το γεγονός ότι είναι γελοιογραφία δεν αποτελεί δικαιολογία σε καμία περίπτωση, καθώς το μήνυμα είναι σαφές: «ξύλο στους φασίστες». Δεν τολμούμε να σκεφτούμε τι θα γινόταν αν το σκίτσο είχε αντίστροφη χροιά. Αν, δηλαδή, τρεις «φασίστες» ήταν πανέτοιμοι για τον ξυλοδαρμό ενός αντιφρονούντα, όλοι, τότε, θα μιλούσαν για «την ομολογία της βίας», «αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού» κλπ. Τώρα, όμως, (όπως και στο παρελθόν άλλωστε) σιωπή.

Κανείς δεν πρόκειται να κατηγορήσει τον θρασύδειλο αυτόν σκιτσογράφο για άμεση προτροπή προς ξυλοδαρμό αντιπάλων του. Αυτός και οι όμοιοί του είναι «αντισυστημικοί» του τίποτα και «τσάμπα μάγκες», που πατώντας πάνω στην ένταση της καθεστωτικής επίθεσης εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ βγάζουν όλο το μίσος που κρύβουν μέσα τους για όλους όσοι ανήκουν στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Το ποιοι, τελικά, προωθούν την βία και την εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων είναι φανερό σε ολοένα και περισσότερο κόσμο.
 
Γιώργος Μάστορας