Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Στο δρόμο του ΠΑΣΟΚ η Νέα Δημοκρατία: 160 εκατ. ευρώ χρέος, 2,5 έως 9 μήνες απλήρωτοι οι υπάλληλοι του κόμματος!

σ.σ. ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Καιρός να μπει ένα τέλος στην κλεπτοκρατία. Τον κόπρο του Αυγεία, μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να τον καθαρίσει.


Το απόλυτο χάος επικρατεί στη ΝΔ, με την οικονομική κατάσταση του κόμματος να χειροτερεύει ολοένα και πιο πολύ. Επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια (!) έχει απλήρωτο το ενοίκιο στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του κτιρίου να το χάσει. Επίσης, επί 2,5 μήνες είναι απλήρωτοι οι 200 εργαζόμενοι στη ΝΔ, ενώ 9 μήνες είναι απλήρωτοι οι υπάλληλοι των περιφερειακών κομματικών οργανώσεων. Τα δάνεια – χρέη του κόμματος είναι γύρω στα 160 εκατομμύρια ευρώ, δείχνοντας έτσι ότι ο Σαμαράς εκτός από την Χώρα έχει καταστρέψει και το κόμμα του οποίου επί του παρόντος προΐσταται.

Παραλλήλως, οι πιστωτές, οι προμηθευτές και οι πάσης φύσεως παρέχοντες υπηρεσίες (από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων μέχρι τα συνεργεία καθαρισμού) σχηματίζουν ουρές και απαιτούν...
τα χρήματά τους, ενώ ακόμη και το τουριστικό γραφείο με το οποίο επί δεκαετίες συνεργαζόταν η ΝΔ σταμάτησε να εκδίδει αεροπορικά εισιτήρια για τον Σαμαρά και τους συνεργάτες του.

Πριν από μερικές εβδομάδες 15 από τις ΝΟΔΕ της ΝΔ έστειλαν επιστολή, εν είδει τελεσιγράφου, στην κεντρική διοίκηση της Συγγρού για τα λεφτά που χρωστούνται στους υπαλλήλους του κόμματος στην Περιφέρεια, οι οποίοι όμως δεν αναγνωρίζονται ως προσωπικό από την ηγεσία της ΝΔ, είναι ανασφάλιστοι και χαρακτηρίζονται ως εθελοντές με «χαρτζιλίκι» 400 ευρώ, το οποίο όμως έχουν να εισπράξουν από τον Μάιο του 2014! Ενώ ελάμβαναν χρήματα από το 2010 με 3-4 μήνες καθυστέρηση, τον περασμένο Μάιο σταμάτησαν εντελώς οι πληρωμές. Πέραν τούτων, το λογιστήριο της ΝΔ, προφανώς λόγω χρεών στην τράπεζα, επέστρεψε στους… εθελοντές τα φύλλα των αποδείξεων δαπανών που έστελναν κάθε μήνα προκειμένου να πιστωθούν τα 400 ευρώ στους λογαριασμούς τους. «Τρεις- τέσσερις φορές που μας πλήρωσαν παλαιότερα οφειλόμενα, μας τα έδωσαν στο χέρι ή μας τα έστειλαν μετρητά σε φακέλους», αναφέρουν οι εργαζόμενοι. Πρόκειται φυσικά για αξιόποινη συναλλαγή, τελεσθείσα από το κόμμα που ως κυβέρνηση είχε κάνει σημαία την πάταξη της μεσαίας φοροδιαφυγής.

Αναρωτιόμαστε αν το ΣΔΟΕ θα κάνει εμπεριστατωμένη έρευνα για όλα όσα συμβαίνουν στη ΝΔ και τα οποία αφορούν χρήματα από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού. Την στιγμή που το ΣΔΟΕ έχει βγάλει πεντακάθαρη την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όλοι αντιλαμβάνονται τι «λαυράκια» θα βγάλει από τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ.

Γιώργος Μάστορας