Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Το μνημόνιο κλείνει σχολεία στην Πατρίδα μας

«Λουκέτο» μπαίνει στην εκπαίδευση με απόφαση που προβλέπει το κλείσιμο δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.
Σύμφωνα με υπουργική απόφαση συνολικά καταργούνται 121 εκπαιδευτικές δομές, 32 δημοτικά σχολεία και 89 Νηπιαγωγεία. Συγχωνεύονται 27 Δημοτικά και 13 Νηπιαγωγεία ενώ υποβιβάζονται 34 Δημοτικά και 5 Νηπιαγωγεία. Το πλήγμα είναι μεγάλο κυρίως για τις οικογένειες της περιφέρειας καθώς οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις θα επιφέρουν ένα επιπλέον πρόβλημα στην οικογένεια.

Αυτό το νέο «κύμα» συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων έρχεται από τη νέα σχολική χρονιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το ζήτημα προκαλεί την οξύτατη αντίδραση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών που εκφράζουν φόβους για κατάργηση των οργανικών θέσεων των δασκάλων αφού θα πρέπει να αναζητήσουν θέση αλλού και οπουδήποτε στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα τεράστιο πρόβλημα δημιουργείται και στις τοπικές κοινωνίες για το που και πως θα πηγαίνουν σχολείο οι μαθητές των σχολείων που πρόκειται να καταργηθούν. Για ακόμη μια φορά βλέπουμε την προχειρότητα της συγκυβέρνησης που ακολουθεί τυφλά τις εξοντωτικές για τον ελληνικό λαό μνημονιακές πολιτικές.

Η φοροεισπρακτική πολιτική του μνημονίου το μόνο που κατάφερε είναι να εξαθλιώσει την χώρα. Πλήγμα αποτελεί και το κλείσιμο των σχολείων, καθώς πολλά παιδιά μπορεί να μείνουν εκτός από το δημόσιο αγαθό της Παιδείας. Απαιτείται άμεση καταγγελία του μνημονίου και λογιστικός έλεγχος του επαχθούς χρέους με ταυτόχρονη επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή για ανάπτυξη της οικονομίας.