Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

O «Ιός» των Συντακτών και το… δημιουργικό μοντάζ κατά της Χρυσής Αυγής

Η νεοεκδοθείσα «Η Εφημερίδα των Συντακτών» είναι γνωστή και ως «η εφημερίδα των φωτομοντάζ». Τώρα, μπορεί να της αποδοθεί και ο χαρακτηρισμός «η εφημερίδα των γραπτομοντάζ», λόγω της ηθελημένης απόδοσης αποσπασμάτων από κείμενα, που μπορούν να αλλάξουν το νόημά τους.


«Ο Ιός», τα γνωστά «καλόπαιδα», τα οποία δεκαετίες τώρα στοχοποιούν τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, είχαν ένα ολοσέλιδο άρθρο-πιλάφι, την Τρίτη 25 Ιουνίου, με τίτλο «τα κρυφά όπλα του Αντώνη Σαμαρά» και υπότιτλο «τα έντυπα της ακροδεξιάς και η σχέση τους με τον πρωθυπουργό». Με μια εντελώς ανυπόστατη επιχειρηματολογία οι συντάκτες του «Ιού», ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίζονται ότι υπάρχει «… ιδεολογική συγγένεια που αισθάνεται εξαρχής η ακροδεξιά με τον πρωθυπουργό και ορισμένους στενούς του συνεργάτες. Αυτή η συγγένεια μπορεί να αποδειχτεί πολιτικά αξιοποιήσιμη τη στιγμή που αρχίζει να φυλλοροεί η αρχική συμμαχία που απέδωσε το κυβερνητικό σχήμα». Περί «συγγενειών» και περί «συμμαχιών» θα τα πούμε στο τέλος.

Επειδή, όμως, τα «σαϊνια» του «Ιού» παίρνουν και απόσπασμα από κείμενο του υπογράφοντος και το απομονώνουν, προκειμένου να βγουν αυθαίρετα συμπεράσματα, η Αλήθεια πρέπει να αποκατασταθεί. Χρησιμοποιούν, λοιπόν, δύο συγκεκριμένα απομονωμένα αποσπάσματα, χωρίς να παραθέτουν τη συνέχεια, αποσκοπώντας στο να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις. Το άρθρο εκείνο δημοσιεύθηκε στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στις 23 Δεκεμβρίου 2009, είχε τίτλο «Η ΕΚΛΟΓΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ», κι αναφερόταν τόσο στην εκλογή του Σαμαρά ως προέδρου της Ν.Δ, όσο και στη δική μας θέση πάνω σε αυτό το γεγονός. Αμέσως, λοιπόν, μετά τα όσα έγραψε ο « Ιός» και παραθέσαμε στην αρχή του κειμένου, στην προσπάθειά τους να δείξουν ότι κρατάμε, τουλάχιστον, θετική στάση στον Σαμαρά, παραθέτουν δύο συγκεκριμένα αποσπάσματα από το άρθρο. Το πρώτο απόσπασμα που παραθέτει ο « Ιός» λέει: «… η ήττα της Ντόρας δεν μπορεί παρά να ικανοποιεί κάθε συγκροτημένο Έλληνα». Σας παραθέτουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ δημοσιεύθηκε στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: «Επικεντρωμένοι τώρα στα όσα αφορούν στα τεκταινόμενα στη Ν.Δ, αναμφίβολα η ήττα της Ντόρας (προσέξτε, η ήττα της Ντόρας και όχι η νίκη του Σαμαρά) δεν μπορεί παρά να ικανοποιεί κάθε συγκροτημένο Έλληνα».

 Όπως βλέπετε, η απόσταση από το «κουτσουρεμένο» απόσπασμα που δημοσίευσε «ο Ιός» μέχρι του τι πραγματικά γράφτηκε, είναι όχι απλώς μεγάλη, αλλά χαώδης. Πολλή χειρότερη όμως, είναι η παραχάραξη που επιχειρεί πιο κάτω η ομαδούλα αυτή των ανθελλήνων. Παραθέτουν το εξής απόσπασμα: «Η εθνομηδενιστική πολιτική του Γιωργάκη είναι γεγονός πως θα οδηγήσει αρκετό κόσμο στην-έστω και κριτική- υποστήριξη του Σαμαρά». Αυτή τη φορά δεν αφαιρούν κάτι οι «λογοκριτές» του «Ιού». Διαπράττουν όμως, κάτι πολύ χειρότερο: δεν παραθέτουν τη συνέχεια, η οποία αναιρεί τις ψευδείς εντυπώσεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι «ψαλιδοχέρηδες» αυτοί. Γιατί αμέσως μετά γράφαμε τα εξής: «Όμως αυτό δεν είναι λύση. Τόσο ο Σαμαράς όσο και η Ν.Δ έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν και έχουν αποτύχει οικτρά. Η παγίδευση Ελλήνων Πατριωτών και πολύ περισσότερο Εθνικιστών στο μαντρί της Ν.Δ, με τη λογική «Το ΠΑΣΟΚ είναι ό,τι χειρότερο» δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα, αντιθέτως θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα. Ενάντια στην «αναγεννημένη» Ν.Δ, που παραμένει ένα κεντροδεξιό, φιλελεύθερο και άρα αντιεθνικιστικό κόμμα, ενάντια στο μαγαζάκι του ΛΑΟΣ, για το οποίο (ως υπολογίσιμη πολιτική δύναμη) η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει, υπάρχει η Έντιμη, η Δυναμική, η Μοναδική Εθνική και Κοινωνική επιλογή. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!».

Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε οι «χασάπηδες» του «Ιού» απομόνωσαν επιλεκτικά κάποια αποσπάσματα, για να δημιουργήσουν εντελώς αυθαίρετα συμπεράσματα. Γιατί στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο κείμενο δεν έχει την παραμικρή αβάντα για τον Σαμαρά. Βεβαίως, αν χρησιμοποιούσαμε και Εμείς την ίδια κοπτοραπτική μέθοδο, συνδυασμένη με μπόλικη δόση θράσους, αναίδειας και φαντασίας (στα οποία φαίνεται ότι οι συντάκτες του «Ιού» διαπρέπουν) θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα κείμενο όπου ο Τάσος Κωστόπουλος (ο ένας από την παρεούλα) θα παρουσιαζόταν ως… Εθνικιστής και ο Δημήτρης Ψαρράς (έτερος καπαδόκης) ως… πανέμορφος. Αλλά δεν χρειάζεται. Αρκεί η ανθελληνική τους κατάντια και η λύσσα τους για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Δεν μπορώ να ξέρω αν αυτό που διέπραξαν οι παραχαράκτες του «Ιού» μπορεί να χαρακτηριστεί δημοσιογραφική αλητεία, αισχρή διαστρέβλωση κειμένου ή οτιδήποτε άλλο. Οι τύποι αυτοί είναι πραγματικά αχαρακτήριστοι. Οι «μουγκοί», σε ό,τι αφορά την αριστερή τρομοκρατία, φαίνεται ότι ίσως έχουν επηρεαστεί από το κάζο του «κολλητού» τους (και μέχρι πρότινος μέλος της ομαδούλας τους) Δημήτρη Τρίμμη, ο οποίος έχασε την προεδρία της ΕΣΗΕΑ. Όσο για τα ευφάνταστα «πολιτικά» σενάρια που σκαρφίζονται οι εθνομηδενιστές του «Ιού», λίγα λόγια μόνο από Εμάς: α) Έτσι και ο γιόκας της Γιάννας Αγγελοπούλου, ή η ίδια, πάρει τελικά τη φυλλάδα τους (και ας το διαψεύδουν μέχρι στιγμής) θα έχουμε μεγάλα γλέντια β) Ακόμα μεγαλύτερα γλέντια θα έχουμε αν προκύψει πολιτικό «συνοικέσιο» Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ μετά τις επόμενες εκλογές γ) Όπως καταλαβαίνετε οι «συγγένειες» και οι «συμμαχίες» έχουν τελικά άλλους αποδέκτες… δ) Οι δημοσιογράφοι της «κοπτοραπτικής» στην «εφημερίδα των φωτομοντάζ». Οι κατάλληλοι άνθρωποι στο κατάλληλο έντυπο…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ