Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Το κύκλωμα Μέρκελ καρφώνει Σαμαρά: “Απάτη το success story, πάμε για νέο μνημόνιο”

Ακόμη και ο πιο σκληρός πυρήνας των τοκογλύφων αδειάζει τον Σαμαρά: "Δεν υπάρχει καμία βελτίωση στην ελληνική οικονομία...".
Τάδε έφη Π. Μπόφινγκερ, γνωστός γερμανός οικονομολόγος, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των ''σοφών'' συμβούλων της κυβέρνησης Μέρκελ. Αυτό βεβαίως το παραδέχονται και όλοι οι Έλληνες πολίτες πλην των έμμισθων υπαλλήλων της ΝΔ. Ως πρώτη λύση για την εκτόνωση του ελληνικού προβλήματος προτείνει να φορολογηθούν οι μεγαλοκεφαλαιούχοι. Η Χρυσή Αυγή συμφωνεί με αυτό το μέτρο και ασφαλώς θα το εφαρμόσει, την στιγμή που το μνημόνιο έχει συνθλίψει τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά η οικονομική ολιγαρχία της χώρας φαίνεται να έχει... τρόπους να μειώνει τις απώλειές της. Υπάρχει όμως και ένα πιο άμεσο μέτρο για την οικονομική ανακούφιση των Ελλήνων, που θα εφαρμόσει η Χρυσή Αυγή και αυτό το γνωρίζουν άριστα οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Αντιγράφουμε από το επίσημο πρόγραμμα του Λαϊκού Συνδέσμου:

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ: Η λύση του ελληνικού προβλήματος απαιτεί άμεση διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Δεν υπήρξε ποτέ ευνοϊκότερη διεθνής συγκυρία για την επίτευξη αυτού του στόχου. Δυστυχώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας, αλλά των διεθνών τοκογλύφων. Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στον άμεσο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους και όλων των δανειακών συμβάσεων από το 1974 μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονη σύσταση ειδικών ελεγκτικών ομάδων που θα κάνουν φύλλο και φτερό τα αρχεία όλων των υπουργείων και των δημοσίων οργανισμών. Σε ανάλογες κινήσεις έχουν προβεί ακόμη και κράτη «μπανανίες» της Λατινικής Αμερικής, όπως ο Ισημερινός. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει στην Ελλάδα, διότι έτσι θα προκύψει και το ποιοι έλαβαν τις μίζες και το μαύρο χρήμα. Πρωτίστως όμως θα προκύψει επισήμως ποιο μέρος του χρέους είναι παράνομο και επαχθές, το οποίο και το κράτος μας θα αρνηθεί να αποπληρώσει.

Για την ιστορία μεταφέρουμε αυτούσιες τις δηλώσεις του οικονομολόγου της Μέρκελ, Π. Μπόφινγκερ - που επιβεβαιώνουν ότι το μνημόνιο απέτυχε και τα νούμερα δε βγαίνουν - όπως δημοσιεύθηκαν στον ελλαδικό Τύπο:

''Δεν είναι κακό να μεταδίδεις κάποια αισιοδοξία. Ο Λούντβιχ Έρχαρντ κάποτε διαπίστωσε ότι η οικονομία αποτελείται κατά 50% από ψυχολογία. Και σίγουρα είναι σημαντικό να μεταδώσεις στον Γερμανό ψηφοφόρο ότι η Ελλάδα προσπαθεί σοβαρά να βγει πάλι από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις. Ωστόσο, δεν μπορώ, βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων, να διακρίνω ότι πράγματι υπάρχει στροφή προς το καλύτερο. Στα δικά μου μάτια το ελληνικό χρέος είναι υπερβολικά υψηλό ακόμη και μετά το τελευταίο "κούρεμα". Προκειμένου να δώσουμε μια ρεαλιστική προοπτική στη χώρα, θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, χρήσιμο να γίνει ένα νέο "κούρεμα". Μια συμμετοχή των δημόσιων πιστωτών σε αυτό δεν θα πρέπει να θεωρείται ταμπού. Τα στατιστικά στοιχεία της ΕΚΤ δείχνουν ότι στις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν πολύ μεγάλα κεφάλαια. Από τη στιγμή που τα προγράμματα διάσωσης έχουν συμβάλει σημαντικά στη διασφάλιση των τραπεζών και μαζί των καταθέσεων, θεωρώ σωστό οι μεγαλοκεφαλαιούχοι να πραγματοποιήσουν μια εφάπαξ εισφορά για τη σταθεροποίηση. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εφαρμόστηκε στη Γερμανία η "εξισορρόπηση των βαρών", με καλά αποτελέσματα. Ένας τέτοιος φόρος θα είχε κυρίως το πλεονέκτημα ότι θα αυξανόταν η αποδοχή των μέτρων λιτότητας που μέχρι τότε θα έπλητταν κυρίως τους μικρούς'.'