Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Το προδιαγεγραμμένο πολιτικό τέλος του Βενιζέλου

Ότι κι αν πει κανείς για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι πολύ λίγο. Ο άνθρωπος ενός πρώην κραταιού κόμματος εξουσίας, το οποίο πνέει τα λοίσθια με τα αληθινά εκλογικά ποσοστά του
να κινούνται περί το 3%, είναι πλέον ο αποκλειστικός εταίρος του Αντώνη Σαμαρά στην συγκυβέρνηση. Το πάθος του συγκεκριμένου πολιτικάντη για την εξουσία είναι ακόρεστο και θέλει να την γευτεί έστω και σαν αντιπρόεδρος μιας συγκυβέρνησης, η οποία δεν πρόκειται να αντέξει πέρα από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.

Είναι πολλά αυτά που μπορεί κανείς να καταλογίσει στον βίο και την πολιτεία του εν λόγω αρχομανή. Ένας άνθρωπος, ο οποίος ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα εξαργυρώνοντας τη νίκη του ως νομικός, στην υπόθεση του καλαθοσφαιριστή Νάσου Γαλακτερού. Ένας ανίκανος πολιτικάντης, ο οποίος κατόρθωσε να ηττηθεί το 2007 από τον Τζέφρυ στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, μη εκμεταλλευόμενος ούτε το δυσμενές για τον Γιωργάκη κλίμα ύστερα από την ήττα στις προηγηθείσες εκλογές, ούτε την εμφανή στήριξη που του παρείχαν οι βαρώνοι των ΜΜΕ.

Ένας ανάλγητος υπουργός, ο οποίος στη θητεία του στο υπουργείο οικονομικών επί Παπαδήμου εξήγγειλε, δίχως ίχνος ντροπής, ότι η δημοσιονομική ορθότητα επιβάλει το προσωρινό χαράτσωμα κάθε ακίνητου περιουσιακού στοιχείου. Σήμερα, το αισχρό και ανήθικο αυτό μέτρο έχει μονιμοποιηθεί. Η πολιτική ζωή του Βενιζέλου τελειώνει στις επόμενες εκλογές. Τα μέτρα όμως, τα οποία εισηγήθηκε και υπέγραψε, όπως και οι συνέπειες των πράξεών του, θα συνεχίσουν να βαραίνουν την Ελληνική Κοινωνία. Γι’ αυτό κι Εμείς, οι Έλληνες Εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τα πεπραγμένα του σε βάρος της Πατρίδας και του Λαού, φροντίζοντας να απονεμηθεί δικαιοσύνη και ο καθένας να κριθεί από τις πράξεις του, όταν επανελληνοποιηθεί ο Τόπος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ