Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Έλληνα, «χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς»

Το γνωστό γνωμικό του Κώστα Βάρναλη, αποκτά κυριολεκτική σημασία σήμερα για το σύνολο των Ελλήνων, που όχι μόνο βλέπουν τη ζωή τους να στραπατσάρεται, αλλά διαπιστώνουν πως και οι όποιες πολιτικές αυταπάτες διατηρούσαν, έχουν πλέον γκρεμιστεί.
Εκκωφαντική σιωπή απλώνεται σε όλο τον Ελλαδικό χώρο από τα ΜΜΕ για τις θέσεις της Χρυσής Αυγής  σε όλα τα σημαντικά προβλήματα που αφορούν την Ελληνική κοινωνία. Ο λόγος είναι απλός όπως και το τι φοβούνται οι βρικόλακες των κομμάτων του λεγόμενου "συνταγματικού τόξου". Η Χρυσή Αυγή είναι μέσα στις καρδιές και στην ψυχή των Ελλήνων, ο Έλληνας για να ακολουθήσει την Χρυσή Αυγή το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να ανοίξει την καρδιά του και τότε όλα τα εθνοπροδοτικά λαθρολάγνα κόμματα θα εξαφανιστούν και τότε όλο το μεγαλείο του Ελληνικού πολιτισμού θα απλωθεί γύρο του.
Εκκωφαντική σιωπή απλώνεται γύρω μας και από τους Έλληνες διανοούμενους και λογοτέχνες που έχουν γράψει τα πάντα για τα κουσούρια των Ελλήνων, αλλά δεν έγραψαν ποτέ ούτε μια φράση κριτικής για την Μαφία της ελληνικής ολιγαρχίας. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία εκφράζονται εναντίον των Ελλήνων οι Έλληνες διανοούμενοι.  Αλλά ποτέ δεν έχουν ασκήσει την παραμικρή κριτική στους Έλληνες ολιγάρχες που συνδιαλέγονται με το σάπιο πολιτικό σύστημα και καταστρέφουν συστηματικά την οικονομία και τη χώρα.
Εκκωφαντική σιωπή απλώνεται γύρω μας και από τους ξεπουλημένους δημοσιογράφους τα παπαγαλάκια του ανθελληνισμού. Ξέρουν πως η κατάρρευση του υπάρχοντος συστήματος θα τους παρασύρει στην ανυπαρξία, την χλεύη και τη λησμονιά. Δεν μπορούν να υπάρξουν εκτός αυτού του συστήματος. Και προσπαθούν να το διασώσουν για να διασωθούν. Φτάνουν στο σημείο να γράφουν ύμνους στους σάπιους πολιτικάντηδες  και δεν έχουν ούτε την ηθική ούτε την λογική να  προστατευθούν από τον αυτοεξευτελισμό.
Έλληνες είναι υποχρέωση μας να μείνουμε ελεύθεροι, όρθιοι, αλύγιστοι.
Κάτω από τις άθλιες συνθήκες που ζούμε η σιωπή δεν είναι “χρυσός”.
Διότι η σιωπή μπορεί να ερμηνευθεί σαν αποδοχή ή συναίνεση .
Διατηρήστε, μέσα στους ανθελληνικούς και άρρωστους καιρούς που ζούμε, άγρυπνη και ανυπόταχτη τη σκέψη σας, περιφρουρήστε την πατρίδα μας, κρατήστε στητό και αγέρωχο το ωραίο ανάστημά σας και την σημαία μας. 
Βαδίστε μαζί με την Χρυσή Αυγή για να σωθεί ο τόπος. Η Χρυσή Αυγή αφορά όλους τους Έλληνες που μπορούν ακόμα να ντρέπονται για την κατάντια, για τον διπλανό που πεινάει και αναγκάζεται να συρθεί για ένα πιάτο φαγητό ως το πλησιέστερο συσσίτιο, ξεχνώντας αξιοπρέπεια, εγωισμό, ντροπή, περηφάνια, αφού η επιβίωση είναι η δική του κόκκινη γραμμή.
Αναρωτιέμαι πόσο ακόμα όλοι αυτοί οι Έλληνες που δολοφονήθηκαν, αυτοκτόνησαν, καταστράφηκαν, μετανάστευσαν, μπορούν να χαρακτηρίζονται απ' αυτό το άθλιο πολιτικό σύστημα που πολέμησε την Ελλάδα όσο κανένας άλλος κατακτητής απλώς "παράπλευρες απώλειες".
Ο Περικλής είχε πει στον “Επιτάφιο”: όποιος αδιαφορεί για τα πολιτικά πράγματα του τόπου του είναι, όχι φιλήσυχος, αλλ’ άχρηστος, “αχρείος” πολίτης.

σπίθας