Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η ταλαιπωρία ενός ψυχικά άρρωστου που «έβλεπε» Χρυσαυγίτες να τον απειλούν…

Οι ψυχικά άρρωστοι άνθρωποι είναι πρόσωπα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίζουμε με συμπόνια και κατανόηση, από την στιγμή βέβαια που δεν γίνονται επικίνδυνοι για τους συνανθρώπους τους.
Έτσι λοιπόν, αντιμετωπίζουμε και την περίπτωση ενός 25χρονου από το Ουζμπεκιστάν (!), ο οποίος από όσα διαβάσαμε στις εφημερίδες, προκάλεσε αναστάτωση στη Θεσσαλονίκη, όταν στήθηκε μπροστά στον Λευκό Πύργο και απειλούσε να ανατιναχθεί με χειροβομβίδα (η οποία τελικά αποδείχθηκε ανύπαρκτη) αν η αστυνομία δεν του έφερνε τους… βασανιστές του για να λύσουν τις διαφορές τους!

Οι «βασανιστές» του, όπως κατήγγειλε, ήταν Χρυσαυγίτες, οι οποίοι τον «ταλαιπωρούν»… Γρήγορα διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για άτομο ψυχικά διαταραγμένο, καθώς έγιναν γνωστά τα στοιχεία της ταυτότητάς του και το ιατρικό ιστορικό του. Ο δυστυχισμένος αυτός άνθρωπος, ο οποίος τελικά παραδόθηκε, είχε ως αίτημα τσιγάρα (…) και να του φέρουν μπροστά του «αυτούς που με βασανίζουν, για να ξεπλύνω την τιμή μου…», όπως χαρακτηριστικά είπε, υποστηρίζοντας ότι δέχεται «απειλές και προπηλακισμούς» από… Χρυσαυγίτες επειδή ανήκει σε άλλο πολιτικό χώρο.

Τελικά, πέραν του ότι για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία με την κατηγορία της παράνομης βίας, υπήρξε και εισαγγελική παραγγελία με την οποία διακομίστηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ειλικρινά, δεν κρατάμε καμία κακία για τον άνθρωπο αυτόν. Κυριευμένος από ψυχικά πάθη προσπάθησε να «λυτρωθεί» σκαρφιζόμενος (κι αυτός) ιστορίες για αγρίους με πρωταγωνιστές «αιμοβόρους Χρυσαυγίτες». Είναι, όμως, πολύ... άτυχος ο συγκεκριμένος νέος άνθρωπος. Γιατί αυτός θα νοσηλεύεται σε μία ψυχιατρική κλινική, ενώ κάποιοι άλλοι, οι οποίοι μιλάνε για «σφαγές αμνοεριφίων», «χιλιάδες ετοιμοπόλεμοι κομάντο», «εισβολή στη Βουλή με τανκς», «κρυμμένα οπλοστάσια», αντί να του κάνουν παρέα αντιμετωπίζονται από την σαβούρα των τηλεοπτικών καναλιών και των εφημερίδων ως «αξιόλογοι και αξιόπιστοι μάρτυρες» κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Πολύ χειρότερα, με βάση αυτό το ακατάσχετο παραλήρημα ανοησιών, που μόνο από ψυχοπαθείς μπορεί να λέγονται και μόνο άτομα εμπαθή και με χαμηλό δείκτη μόρφωσης μπορούν να τα πάρουν στα σοβαρά, Αθώοι Άνθρωποι ταλαιπωρούνται με άδικες και παράνομες προφυλακίσεις, επειδή κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί αντί να τους στείλουν κι αυτούς σε κάποιο ψυχιατρικό Νοσοκομείο αντιμετωπίζουν τα φαιδρά λεγόμενά τους ως «σοβαρές καταγγελίες» και «απίστευτα ντοκουμέντα».

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, γιατί αυτός ο φουκαράς της Θεσσαλονίκης να γελοιοποιείται, ενώ οι συνάδελφοί του στην παλαβομάρα να μένουν στο απυρόβλητο;

Γιώργος Μάστορας

Υ.Γ. Δεν τολμούμε να σκεφτούμε το ενδεχόμενο οι ψυχικά άρρωστοι να επεκτείνονται στον χώρο της πολιτικής, της δικαιοσύνης και της δημοσιογραφίας…