Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Παραδοχή ήττας από τη ΝΔ: Ούτε 25% δεν πιάνουν τα συνεταιράκια της χούντας

Έχουμε ξαναμιλήσει για τις μυστικές δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ξεκάθαρα ότι η συγκυβέρνηση δεν έχει κανενός είδους δημοκρατική νομιμοποίηση, αφού αποτελείται από το τρίτο κόμμα και ένα απόκομμα που βρίσκεται εκτός βουλής.


Στις μυστικές δημοσκοπήσεις, το έχουμε γράψει πολλές φορές, η Χρυσή Αυγή είναι δεύτερο κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει από την ΝΔ κατά πολλές μονάδες. Παρότι η ΝΔ δείχνει να μην αποδέχεται την ύπαρξη μυστικών δημοσκοπήσεων, αντιλαμβάνεται την επερχόμενη ήττα της και γι' αυτό αρπάζει την τελευταία της ευκαιρία για να σωθεί ως πολιτικός χώρος, ασκώντας τις παράνομες και αντισυνταγματικές διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής, ελπίζοντας έτσι να βρεθεί δεύτερη.

 Όμως, παρότι όπως προείπαμε η ΝΔ δεν αποδέχεται την ύπαρξη των μυστικών δημοσκοπήσεων, αρθρογραφεί και ασκεί την στρατηγική της βάσει αυτών. Ας δούμε αποσπάσματα από ένα σχετικό άρθρο που ανέβηκε στο σαμαρικό antinews, γραμμένο πιθανόν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καθότι το ψευδώνυμο παραπέμπει σε καίσαρα και μόνο ο Σαμαράς θεωρεί εαυτόν Καίσαρα εντός της ΝΔ.

«Τα στοιχεία που έφθασαν στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού, προκάλεσαν ευλόγως αγωνία καθώς προκύπτει μια μεγάλη απόσταση της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ που σε μερικές περιφέρειες ξεπερνά και τις επτά ποσοστιαίες μονάδες ενώ σε ορισμένες περιοχές αγγίζει ακόμη και το 10%, ενώ αντέχει ακόμα η Χρυσή Αυγή και ο κυβερνητικός εταίρος το ΠΑΣΟΚ εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη.» 

 «Αν δεν αλλάξουμε το κλίμα, κινδυνεύουμε με βαριά ήττα σε μερικές περιοχές» εξηγούσε προχθές υψηλόβαθμο στέλεχος το οποίο πιστεύει ότι «το σκηνικό μπορεί να μεταβληθεί μόνο ως τα μέσα Μαρτίου, μετά θα είναι πολύ αργά». «Για να ανατραπεί η υφισταμένη κατάσταση και η ηττοπάθεια που βασανίζει τη ΝΔ υψηλόβαθμα στελέχη και κορυφαίοι υπουργοί εισηγούνται τολμηρές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, σε συνδυασμό με αυστηρούς κανόνες εσωτερικής πειθαρχίας, αλλά και κινήσεις για να ενωθούν οι δυνάμεις της παράταξης. Ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες για να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησής του υπερασπιζόμενος το έργο της, ενώ στο τραπέζι έχει τεθεί ακόμα και το σενάριο του ανασχηματισμού.»

Καθίσταται σαφές, λοιπόν, ότι η συγκυβέρνηση του μνημονίου ετοιμάζεται για εκλογές υπό πολύ δυσάρεστες για αυτήν συνθήκες, κυρίως επειδή η «Χρυσή Αυγή κρατάει» και όχι μόνο κρατάει, αλλά δυναμώνει συνεχώς έχοντας υποσκελίσει ήδη την ΝΔ. Ο χρόνος μετράει εναντίον τους και το μόνο που διαθέτουν είναι οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.

Εμείς έχουμε την Πίστη, το Δίκιο, την Θέληση και τον Ελληνικό Λαό στο πλευρό μας. Γι' αυτό θα ηττηθούν και θα πέσουν με πάταγο. Μία άλλη νεοδημοκράτικη εφημερίδα, τα «Παραπολιτικά», φιλοξενούν μία άλλη πικρή παραδοχή της συγκυβέρνησης, που κινείται στα ίδια πλαίσια και αποδεικνύει την παντελή έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης της χούντας Βενιζέλου – Σαμαρά. «Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές το άθροισμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με αναγωγή, μετά μεγάλης δυσκολίας προσεγγίζει το 25%.»