Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Νέα στοιχεία για τον “‘άμεμπτο” νεοδημοκράτη Μαρκογιαννάκη! όταν του έκλειναν το μικρόφωνο γιατί... “έκανε σόου στη βουλή” - BINTEO

Σε συνέχεια των προηγούμενων αποκαλύψεων σχετικά με το «βίο και την πολιτεία» του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, σας παραθέτουμε ένα νέο βίντεο ενδεικτικό του «ήθους»
του εν λόγω νεοδημοκράτη. Θυμίζουμε ότι ο νεοδημοκράτης αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης ήταν πρωταγωνιστής σε μια πρωτοφανή παραβίαση του κανονισμού της Βουλής, καθώς εντελώς παράτυπα επέβαλε πειθαρχική ποινή στην Συναγωνίστρια Ζαρούλια.

Πριν αναφερθούμε στον κανονισμό της Βουλής και πόσο βάναυσα τον παραβίασε ο Μαρκογιαννάκης, να θυμίσουμε μερικούς διαλόγους μεταξύ βουλευτών του "συνταγματικού τόξου". Αναφέρουμε ενδεικτικά: Σοφία Βούλτεψη: "Άει σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο", Ραχήλ Μακρή: "Τι λες μωρή φραγκόκοτα!", Ιορδάνης Τζαμτζής: "Είσαι ηλίθια, θα μας ... τα ... " και πάρα μα πάρα πολλά άλλα, ενώ το "μ..." πάει σύννεφο!

Σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις οι προεδρεύοντες της Βουλής κωφεύουν και δεν έχουν κάνει ούτε μία επίπληξη. Ο λόγος απλός: Οι εν λόγω βουλευτές δεν ήταν Χρυσαυγίτες! Σύμφωνα με το άρθρο 77 του Κανονισμού της Βουλής για τη λήψη πειθαρχικών μέτρων σε βουλευτές για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά ο προεδρεύων οφείλει

α) να ανακαλέσει τον εν λόγω βουλευτή σε τάξη
β) μπορεί να του στερήσει τον λόγο και τέλος
γ) να τον μεμφθεί για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Βέβαια, όλα αυτά προβλέπονται σε περίπτωση επεισοδίων και όχι λεκτικής αντιπαράθεσης. Αλλά ακόμα και αν προχωρήσει ο πρόεδρος σε μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά σύμφωνα με το άρθρο 80 του κανονισμού της Βουλής οφείλει να δώσει τον λόγο στον ενδιαφερόμενο για 5 λεπτά της ώρας, ώστε να απαντήσει.

Αν μετά από όλα αυτά ο πρόεδρος επιμείνει στην πρότασή του, ζητά την απόφαση της Βουλής με ανάταση των χειρών. Πάμε να δούμε ποιος είναι ο «άμεμπτος» πρόεδρος της Βουλής που έριξε 1500 ευρώ πρόστιμο στην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια. Το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας και των αποκαλύψεων δεν χωρούν περαιτέρω σχολιασμοί: