Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Επέστρεψε στην Ελλάδα η Μυρτώ - Την Τρίτη αρχίζει και η δίκη του αδίστακτου πακιστανού βιαστή

Μετά από επτά μήνες νοσηλείας σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης της Βοστόνης η 16χρονη Μυρτώ επέστρεψε χθες για να συνεχίσει τον αγώνα της σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.
Η Μυρτώ στις 10 Δεκεμβρίου είχε υποβληθεί σε μια ειδική επέμβαση, για την παροχέτευση ενός ισχυρού μυοχαλαρωτικού, μέσω της «αντλίας μπακλοφέν» για την αντιμετώπιση των επώδυνων περιστατικών σπαστικότητας που τη βασανίζουν και όπως έκριναν οι γιατροί, η επέμβαση ήταν επιτυχής με αποτέλεσμα το κορίτσι να μπορεί να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Το εξιτήριο δόθηκε την Παρασκευή και έτσι χθες η Μυρτώ επέστρεψε με τη μητέρα της στην Ελλάδα, όπου την περίμεναν ο πατέρας της Γιάννης και η 18χρονη αδελφή της Ελεάννα. Προηγουμένως οι γιατροί από την Αμερική και αυτοί του ειδικού κέντρου όπου θα νοσηλευτεί η Μυρτώ είχαν τηλεδιάσκεψη, με σκοπό να ενημερωθούν οι Έλληνες επιστήμονες για την κατάσταση της Μυρτώς και στη συνέχεια, από κοινού να καθορίσουν τις μορφές θεραπείας που θα ακολουθήσουν (φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, κτλ).

Η επιστροφή της Μυρτώς συμπίπτει με την έναρξη της δίκης του Πακιστανού που στις 22 Ιουλίου 2012, επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά το κορίτσι, στη Πάρο, στην παραλία Χρυσή Ακτή. Η άτυχη κοπέλα βρισκόταν εκεί για διακοπές με τη μητέρα και την αδελφή της. Η δίκη θα γίνει στη Σύρο και θα ξεκινήσει την Τρίτη.

Ο πακιστανός δράστης της αποτρόπαιης επίθεσης, είχε καταρχήν δηλώσει ψεύτικη ηλικία (17 ετών) για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης, αλλά στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι έλεγε ψέματα και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή για το συγκεκριμένο αδίκημα, ενώ αυτή τη στιγμή κρατείται στις Γρεβενών.

Σημειώνουμε ότι τότε στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Σύρου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες αναρχοσυριζαίοι διαδηλώνοντας υπέρ του κτήνους από το πακιστάν που βίασε και αποπειράθηκε να δολοφονήσει την ανήλικη Μυρτώ. Απώτερος σκοπός των ανθελλήνων ήταν να μην αποδοκιμαστεί από Έλληνες πολίτες ο αδίστακτος εγκληματίας. Είναι καιρός να κατανοήσει κάθε Έλληνας πόσο επικίνδυνο για την Πατρίδα μας είναι το συνονθύλευμα των ανθελλήνων της αριστεράς και της λαθρομετανάστευσης.