Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Το επαγγελματικό - καλλιτεχνικό προφίλ του Παναγιώτη Ηλιόπουλου

Αναδημοσιεύουμε αποσπάσματα από το αφιέρωμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά", όπου καταγράφεται το επαγγελματικό προφίλ του βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου.


 Ο Π. Ηλιόπουλος παραμένει με τους υπόλοιπους Συναγωνιστές παράνομα και δίχως κανένα ποινικό ή επιβαρυντικό στοιχείο προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού. Μοναδικό "έγκλημα" του Συναγωνιστή είναι ότι εκλέχτηκε βουλευτής με τον Λαϊκό Σύνδεσμο, όπως κυνικά ομολόγησαν ανακρίτριες και εισαγγελέας! Σημαντικό είναι πως αρκετοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Συναγωνιστή, καθώς υπήρξε υπόδειγμα ήθους σε όλη την επαγγελματική του καριέρα, πριν αφοσιωθεί πλήρως στον πολιτικό Αγώνα της Χρυσής Αυγής.

"Μια από τις άγνωστες πτυχές της δράσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής είναι και η ενασχόλησή του με τη μουσική. Έγραφε στίχους, τραγουδούσε, είχε δικό του γκρουπ και δική του δισκογραφική εταιρεία. Ο περισσότερος κόσμος μπορεί να τον γνώρισε ως βουλευτή της Χρυσής Αυγής, όμως μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και πολλοί άλλοι νέοι και δημοφιλείς καλλιτέχνες τον γνώριζαν ως τον στιχουργό που υπέγραφε με το ψευδώνυμο «Απόλλων» ή ως τον μουσικό τους παραγωγό, με τον οποίο είχαν στενή συνεργασία.

Σουξέ 

Οι συνεργασίες του ξαφνιάζουν. Μια ματιά στην ιστοσελίδα της OXYGEN Music στο facebook της δισκογραφικής που ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος διατηρούσε πριν ασχοληθεί με την πολιτική - όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στην απολογία του -, είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς το μέγεθος της ανατροπής που έκανε στη ζωή του. Μίμης Πλέσσας, Ειρήνη Μερκούρη, Πωλίνα, Σαρμπέλ, Θεανώ, Τριαντάφυλλος, και Φανή Αβραμίδου είναι μόνο μερικά ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος που συνεργάστηκαν με την εταιρεία του.

Ο ίδιος έγραψε τους στίχους σε πολλά κομμάτια, αλλά επιχείρησε να κάνει και καριέρα στο τραγούδι, με το γκρουπ Lobby, κυκλοφορώντας μάλιστα και πολλές συνεργασίες του με γνωστούς καλλιτέχνες. Όμως πριν γίνει χρυσαυγίτης και μπει στη Βουλή και έπειτα στη φυλακή, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος έγραφε σουξέ της εποχής για τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας. Ονειρευόταν επαγγελματική καριέρα στον χώρο της μουσικής από πολύ νωρίς. Όπως ομολογούν στο «Secret» καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί του, ήταν ταλαντούχος και η μουσική ήταν το μόνο και μεγάλο πάθος του, ενώ τίποτα δεν προμήνυε ότι θα αντάλλασσε την αγάπη του για το τραγούδι και το όνειρό του για καριέρα στον καλλιτεχνικό χώρο με την πολιτική και ότι θα ακολουθούσε εντελώς διαφορετική πορεία στη ζωή του.

Με Πλέσσα 

Αν και σπούδασε κινησιοθεραπεία, η αγάπη του για το τραγούδι ήταν μεγαλύτερη και οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες, έντονες. Ξεκίνησε από πολύ μικρός να εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός και να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική, είτε ερμηνεύοντας είτε στη συνέχεια γράφοντας στίχους και συνθέτοντας μουσική. Από το 1995 μέχρι το 2000 εργαζόταν ως μουσικός παραγωγός σε πολύ γνωστούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αττικής (Best FM, Music). Γρήγορα αντιλήφθηκε ότι αυτός ήταν ο δρόμος που έπρεπε να ακολουθήσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Εργάστηκε ως μουσικός παραγωγός στη δισκογραφική εταιρεία Melon Music, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα του τραγούδια. Είναι μάλιστα επίσημο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ). Στη συνέχεια, έφτιαξε το δικό του στούντιο ηχογραφήσεων και το 2006 τη δική του δισκογραφική με την επωνυμία Oxygen Music.

Ποδαρικό στην εταιρεία του έκανε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, υπογράφοντας το πρώτο μεταξύ τους συμβόλαιο.

Θεανώ 

Αντίθετα με τον Μίμη Πλέσσα, η νεαρή τραγουδίστρια Θεανώ θυμάται πολύ καλά τη συνεργασία της με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο και αποκαλύπτει: «Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Ήταν ο παραγωγός μου στον δίσκο που κάναμε με την Oxygen Music. Έμεινα έκπληκτη με τις εξελίξεις και ιδιαίτερα όταν είδα να μπαίνει στη φυλακή. Παρ' ότι δεν συνεργάζομαι πια με την εταιρεία του, έχω να θυμάμαι τα καλύτερα και το πάθος του για τη μουσική. Όταν μπήκε στη Βουλή, είχα χάσει επαφή μαζί του, αλλά μάθαινα νέα του από την τηλεόραση».

Πωλίνα 

Η Πωλίνα θυμάται για τον δίσκο «Κλασικά εικονογραφημένα»: «Θυμάμαι τη συνεργασία με την Oxygen, αλλά προφανώς ήταν στο κομμάτι της επικοινωνίας. Δεν αναρωτήθηκα ωστόσο ποτέ ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης, ούτε τον έχω γνωρίσει. Είχα τόσες συνεργασίες με τις δισκογραφικές εταιρείες, που στο πέρασμα του χρόνου χάνεις και τον λογαριασμό».

Το ντουέτο με τη Φανή Αβραμίδου 

Η τραγουδίστρια Φανή Αβραμίδου, που κάνει το καλλιτεχνικό της «μπαμ» με το βιωματικό τραγούδι της «Την καλύτερη μου φίλη», δεν είχε μόνο συνεργασία με την Oxygen Music, αλλά και ένα ντουέτο με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο. «Είχε γίνει μια προσπάθεια για ένα demo, όμως δεν προχώρησε περισσότερο. Θυμάμαι ότι ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος έγραφε στίχους και ήταν ιδιαίτερα αφοσιωμένος στη δουλειά του και στον χώρο της μουσικής» λέει. Η Φανή Αβραμίδου είχε τραγουδήσει τότε το «Μετράς» μαζί με το γκρουπ Lobby, μέλος του οποίου ήταν και ο χρυσαυγίτης βουλευτής. «Προβληματισμούς είχε τότε ο Παναγιώτης μόνο με τη μουσική, από ό, τι μπορώ να θυμηθώ, γιατί στενή συνεργασία δεν είχαμε. Ωστόσο, η πολιτική του πορεία δεν ήταν κάτι που παρακολούθησα. Γενικά δεν ασχολούμαι με την πολιτική. Παραμένω πιστή στη δουλειά μου και στην προσπάθεια που κάνω» προσθέτει.

Η Ειρήνη Μερκούρη, ο Τριαντάφυλλος, ο Σαρμπέλ και πολλοί ακόμη καλλιτέχνες, που απευθύνονται σε νεανικό κυρίως κοινό, συνεργάστηκαν επίσης με τη δισκογραφική εταιρεία του Παναγιώτη Ηλιόπουλου. Από το 2006 μέχρι και το 2012, ο Ηλιόπουλος έκανε τη μουσική παραγωγή και παράλληλα την προώθηση και την εμπορική κυκλοφορία άνω των πεντακοσίων τραγουδιών παλαιότερων, αλλά και νεότερων γνωστών καλλιτεχνών.

Ο ίδιος μάλιστα περιγράφει στην απολογία του: «Στενότατοι φίλοι μου, τυγχάνουν πολλοί γνωστοί και γνωστοί οι καλλιτέχνες δεδηλωμένων αντίθετων πολιτικών πεποιθήσεων από τις δικές μου. Τα τελευταία 12 χρόνια και προ της ενασχόλησής μου με την πολιτική, ήμουν όντως γνωστός για το δισκογραφικό και όχι για το πολιτικό μου έργο. Επιπλέον, από το 2009 ασχολούμαι επαγγελματική και με την εμπορική προώθηση των έργων καλλιτεχνών, ακόμα και σήμερα που είμαι βουλευτής».